Site icon Lykten

Svensk kommune kjøper gårdshotell for 16.5 millioner kroner til nyankomne innvandrerfamilier

Borgeby gårdshotell/Facebook.

Frieord har skrevet tidligere om hvordan svenske kommuner bruker titalls millioner på å kjøpe dyre villaer, leiligheter og eiendommer for å huse nyankomne migranter fra den tredje verden.

Denne gangen er det Lomma kommune som åpner pengsekken og legger hele 16.5 millioner kroner på bordet for et større gårdshotell der de nyankomne kan bo i sus og dus som mange svensker bare kan drømme om.

Kommunen begrunner milliondrysset med at man «må løse den akutte boligkrisen for de nyankomne». På gårdshotellet skal inntil 40 migranter få plass, som til nå har kostet svenske skattebetalere en månedlig kostnad på 65.000 kroner for en enkelt familie alene.

 – Jeg synes det er en fantastisk bra løsning. Dette innebærer at vi kan ta ut de som i dag bor på hotell. Familiene kan flytte rett inn på Borgenby gårdshotell, sier Robert Wenglén fra Moderaterna, som sitter i kommunestyret i Lomma til nettavisen hemhyra.se.

Lomma kommune blir kun i år påtvunget 89 migranter som alle skal ha et sted å bo. I følge avisen Hem & Hyra så er trykket fra innvandringen stort over hele Skåne, som under året har tatt imot 1.800 migranter. De fleste av disse, 345 stykker, har Lunds kommune måttet ta imot. Der har man istedenfor å kjøpe eksisterende gårdshotell, villaer og leiligheter, valgt å bygge helt nye boliger til migrantene. 32 nye boliger er ventet å settes opp i den lille byen Genarp. Byggingen starter allerede nå til høsten og alt skal stå klart til april, neste år. Alle utgifter vil bli betalt av kommunen de første fem årene, for deretter bli tatt over av innvandrerfamiliene selv.

I lenkene under her kan du lese om hvordan svenske skattekroner pøses ut i milllionklassen, mens migranter får innkvartering på slott, herskapshus, villaer og gårder. Man kaster også ut eldre og pleietrengende fra sine hjem, for så å pusse dem opp og gi dem til migranter, samt legger ned fødeklinikker slik at man nå har opplevd at svenske mødre føder i veikanten og parkeringsgarasjer midt på vinteren da man ikke rekker frem til sykehuset. Men fortvil ikke, svenske myndigheter gir nemlig nå kurs i hvordan man føder i en bil. 

Og skulle du ikke ha lest Frieord tidligere og tro at dette kun eksisterer i vårt naboland, så kan du ta en titt på lenkene her:

Og i Danmark:

Exit mobile version