fbpx

Tobakkarving netthetser Sylvi Listhaug på Twitter

MENN SOM HATER KVINNER: Johan H. Andresen jr. på sentralbanksjefen si årstale i februar 2017. (Foto: Tore Sætre / CC BY-SA 4.0)

Tobakksmilliardæren Johan H. Andresen har den siste tiden gått høyt ut i den offentlige debatten. Han har blant annet hyllet klimaikonet Greta Thunberg, og skrøt åpenlyst av å ikke ansette folk som har uttalt seg negativt om Thunbergs «meritter» på sosiale medier. 

«Gjør du det, havner søknaden din i papirkurven», uttalte Andresen.

Du må ha de riktige holdningene og verdiene fortsatte Andresen i et intervju med Aftenposten. Andresen har blitt rik på avhengighet, kreft og tobakkrelaterte sykdommer som har ødelagt mange menneskeliv og familier over en flere hundre år lang periode i Europa.

Men holdningene og verdiene til tobakksarvingen er ikke sterkere enn at han angriper offentlige kvinner i det norske samfunnet på sine egne sosiale medier. Nylig gikk tobakksmilliardæren til angrep på småbarnsmoren og karrierepolitikeren Sylvi Listhaug. De skulle dele bord under en offentlig middag og det førte til at Andresen gikk ut på sin Twitter-profil til sine følgere og spurte: 

«Send spørsmål dere har». Og svarene kom. En av følgerne til Andresen håpet at han klarte «Å holde på maten», med mening om at han mulig ville kaste opp av å sitte ved siden av Listhaug under middagen.

Under her kan du se Andresens Twitter-melding, og svar fra hans følgere.

Den lavthengende frukten er enkel å plukke, ettersom norske medier og politikere i mange år har angrepet Listhaug som person. Å sparke nedover – i særdeleshet mot kvinner – har blitt en fanesak for den ideologiske venstresiden.

Johan H. Andresen vet godt hva slags kommentarer han fisker etter på sin Twitter-profil. Og svarene ventet ikke på seg. Andresen har ikke tatt avstand fra netthetsen eller svart sine følgere og de som kommenterte på spørsmålet hans med nedsettende kommentarer om Listhaug. Det kan med andre ord tas for at han aksepterer dem.

Facebook Comments