fbpx

Flerkulturell nyhetsrunde, mandag 18. januar, 2016

Vår første sak kommer fra Danmark, hvor utestedene har store problemer med ikke-vestlige innvandrere.

«Ser de en jente så går de amok» – danske nattklubber utestenger flyktninger og asylsøkere

DANMARK. Flere danske nattklubber har innført krav om at gjestene skal snakke enten dansk, tysk eller engelsk for å kunne komme inn. Formålet med utestengingen av nyankomne innvandrere er å sette en stopp for seksuelle overgrep mot kvinnelige gjester.

Dette sier en av klubb-eierne, Rafi Ibrahim, til den danske TV-kanalen TV Syd.

Nattklubb

FÅR IKKE VÆRE IFRED: Danske nattklubber har innført forbud mot menn som ikke kan snakke dansk, tysk eller engelsk.

Det var for ett og et halvt år siden at de gamle kasernene i Sønderborg ble gjort om til et asylmottak. Det har gjort nattelivet i den lille byen utrygt og preget av seksualforbrytelser og overgrep, der gjerningsmannen har vært nyankomne innvandrere fra den tredje verden.

Under høsten innførte tre klubber i Sønderborg et krav om at deres gjester skal kunne snakke dansk, engelsk eller tysk for å kunne slippe inn på nattklubben.

– Mange av flyktningene og asylsøkerne koser seg på nattklubber hver helg, men kjenner ikke til spillereglene. Ser de en jente så går de amok. De kan helt enkelt ikke kontrollere seg selv. De forsøker å dra av jentenes klær eller klår, forklarer Rafi Ibrahim.

Den danske organisasjonen for restaurant- og klubbeiere stiller seg bak kravet om språkferdigheter for gjestene.

Voldtektsforsøk og seksuelle overgrep på svensk badeland

SVERIGE. Politiet måtte under lørdagen gripe inn mot en gjeng med unge menn som seksuelt forgrep seg på unge jenter på badelandet Fyrishov i Uppsala.

En av de ungdommene ble pågrepet for voldtektsforsøk. Tidligere den samme dagen skal ennå et voldtektsforsøk ha funnet sted mot en annen jente.

D

GROVE OVERGREP: En gruppe ungdommer skal ha forgrepet seg på flere jenter helt ned i 15-års alderen. Blant annet skal en av de unge mennene ha stukket hånda inn i trusa på en av jentene. Det er også rapportert om to voldtektsforsøk. Politiet ønsker ikke å gå ut med etnisiteten til de unge mennene. (Foto: Fyrishov badet i Uppsala).

En person i 16-års alderen ble pågrepet etter å ha forsøkt å tvinge sine fingre under trusekanten hos en 15 år gammel jente.

– Man skal også ha tatt henne på brystene utenpå badedrakten og tatt henne på beina, sier Kenneth Sundin, politisjef i Uppsala, til Uppsala Nya Tidning. Politisjefen velger imidlertid å være sparsommelig med å gi ut etnisiteten på voldtektsmennene.

Mannlige asylsøkere forbys i svømmehallen etter problem med seksuelle overgrep

TYSKLAND. Innvandrermenn som bor på et asylmottak i Bornheim i Tyskland, forbys nå å bruke byens svømmebasseng. Anledningen er at mennene fra mottaket har gjort seg skyldige i et stort antall seksuelle overgrep når de besøkte badelandet, rapporterer avisen Rheinische Post.

D

UTESTENGT: Den tyske byen Bornheim besluttet å utestenge asylsøkerne i byen fra svømmebassenget. Dette etter en rekke seksuelle overgrep fra menn som kom fra det lokale asylmottaket. Nå skal asylsøkerne kurses i å være rundt vestlige kvinner. (Foto: Svømmeanlegget i Bornheim).

Den kontroversielle beslutningen ble tatt av lokalpolitikerne i byen etter at man ikke fant noen annen utvei å beskytte byens kvinner, slik at de kunne bade trygt i svømmehallen.

Ifølge Markus Schnapka, som jobber hos sosialforvaltningen, så har såvel badegjester som personal slått alarm om de asylsøkende mennene sin ubehagelige oppførsel.

Schnapka forteller at asylsøkerne i all hovedsak gjør seg skyldige i verbale overgrep, ved å på ulike måter komme med krenkende uttalelser eller ved å stirre på de kvinnelige badegjestene på en ubehagelig måte. Det skal enn så lenge ikke blitt begått noen fysiske overgrep.

Til uken som kommer så skal asylsøkerne igjen få lov til å komme inn i svømmehallen, men først etter at de har lært seg å behandle kvinner på en bedre måte. Markus Schnapka skal selv reise til asylmottaket og forklare for asylsøkerne at det er feil å seksuelt trakassere kvinner.

D

NYE REGLER: Offentlige bad og badeland i Tyskland har måttet innføre nye regler etter at de lot over 1 million ikke-vestlige innvandrere fra kvinnefiendtlige kulturer komme inn i landet. Blant annet annet er regel nr. 12 på en plakat om badevett, som vist på bildet, at man ikke skal «krenke kvinner verbalt eller fysisk» når man besøker bassenget.

Flere organisasjoner som arbeider for en større asylinnvandring til Tyskland raser mot byens beslutning om å kollektivt stenge ute alle asylsøkerne fra svømmehallen. En av de organisasjonene som har reagert er Refugees Welcome Bonn, som har omtalt beslutningen som «uakseptabel».

– Dette er kollektiv avstraffelse. De som oppfører seg feil er enkeltindivider, sier organisasjonens styremedlem, Benjamin Kowitzke, og legger til:

– Sexisme er et sosialt problem som også kan ha en kulturell kontekst, men det er ingen generell flyktningkultur.

Forrige helg gikk Refugees Welcome Bonn ut og ba om unnskyldning for en hendelse den 7. november i fjor, da en fest for asylsøkere og for å promotere asylinnvandring, sporet totalt ut og istedenfor ble en orgie av seksuelle overgrep mot de kvinnene som var på festen.

«Under festen så vi hvordan noen menn antastet, klådde og begikk overgrep mot kvinner. Som medarrangør vil vi be om unnskyldning. Under festen forsøkte vi å identifisere overgriperne og få dem til å forlate festen, vi gikk også ut og ba dem slutte med sin oppførsel umiddelbart. Dessverre virket ikke disse tiltakene og vi lykkes ikke med å få dem til å slutte. Vi ber om unnskyldning for det«, skriver Refugees Welcome Bonn, på sin hjemmeside.

De seksuelle overgrepene i forbindelse med festen i november ble hysjet ned og mange kvinner turte ikke å politianmelde det de hadde blitt utsatt for. Men etter oppmerksomheten rundt overgrepene i Køln på nyttårsaften, så står nå flere og flere kvinner frem og anmelder det de har blitt utsatt for, da de feiret den store innvandringen til Tyskland.

Arabere «steinet» transseksuelle kvinner i Tyskland

TYSKLAND. To tyske transseksuelle kvinner har blitt «steinet» på gaten av nordafrikanske arabere som mente at de ikke fortjente å leve, rapporterer den britiske avisen Daily Mail.

Politiet fikk grepet inn og kvinnene overlevde uten skader.

D

DORTMUND ELLER MOGADISHU? To transseksuelle kvinner ble forsøkt steinet ihjel av personer som beskrives som «arabiske» utenfor jernbanestasjonen i Dortmund. Politiet kom til plassen før mennene fikk gjennomført sine grufulle planer.

Araberne truet først med å steine kvinnene til døden, før de begynte å samle steiner og kaste dem mot kvinnene. Araberne flyktet etterhvert fra plassen når politiet dukket opp, skriver Daily Mail.

Angrepet inntraff ved togstasjonen i Dortmund, som ligger i Ruhrområdet i den vestlige delen av Tyskland.

– Det er så barbarisk det de har gjort. De er rene barbarene, konstaterer ett av ofrene i et intervju med den tyske TV-kanalen Sat 1.

Politiet i Dortmund bekrefter at tre menn har blitt pågrepet og at ingen person har blitt skadet alvorlig under hendelsen, som skjedde sist mandag.

Kvinnene er livredde etter forsøket på steiningen og har ikke gått ut av leilighetene sine på fem dager. De har også installert overvåkingskamera hjemme.

Nattklubb i Tromsø innfører «tafsevakter»

NORGE. Utestedet Café Circa i Tromsø har nå ansatt ekstra vakter for å passe på jentene på dansegulvet. Dette etter at man har opplevd flere ubehagelige episoder på uteplasser i andre byer enn Tromsø.

bilde

EKSTRA VAKTER: Café Circa har måttet ansette ekstra vakter på dansegulvet for å beskytte kvinnene. (Foto: Café Circa i Tromsø).

De ekstra vaktene førte til at man bortviste flere personer. Men i de fleste tilfellene holdt det med å snakke med dem, skriver avisen Nordlys.

Man skal også ha hatt slike «enkeltepisoder» på Circa også.

Barsjefen på utestedet er påpasselig med å få med at man ikke ikke ønsker å koble menn med en spesiell kulturell eller etnisk bakgrunn til det økte vaktholdet.

Han sier til Nordlys at «like gjerne involverer etnisk norske, som folk med annen bakgrunn».

Relatert: