fbpx

Asylsøkere sperret avkjøringen til E6 fordi de måtte vente på middagen

Det er Hamar Arbeiderblad som skriver om den noe spesielle protesten som inntraff tirsdag kveld på Ottestad utenfor Hamar.

Asylsøkerne la seg ned i veibanen og sperret all trafikk på Kjonerudvegen. Politiet kom raskt på stedet og fikk ungdommene tilbake til asylmottaket.

Les også: Asylsøkere sultestreiker fordi de må spise svensk mat

D

LA SEG NED VED E6: Her ved avkjøringen fra E6 og mot Kjonerudveien la asylsøkerne seg ned i veibanen og sperret for trafikken. Ifølge mottakslederen skal asylsøkerne ha vært misfornøyd med at middagen var forsinket. (Foto: Google streetview).

Til Hamar Arbeiderblad forteller mottaksleder ved Åkershagan asylmottak, Erling Segelstad:

– Det som har skjedd er at ungdommene hadde gått fra rommene sine, som ligger 200 meter fra kantinen, for å spise middag. Maten var ikke klar, og de ble stående ute og vente i kulda. De begynte å banke på dører og vinduer, og lurte på hvorfor de ikke kunne slippe inn, sier Segelstad, og legger til at det vil bli en intern oppfølging av rutinene på mottaket.

Les også: Asylsøkere demonstrerte i Alta for bedre fritidstilbud og busskort

f

BER OM FORSTÅELSE: Mottaksleder Erling Segelstad mener vi bør møte asylsøkerne med forståelse. (Foto: Hero.no).

– Her er ungdom som på grunn av den veldig krevende situasjonen i UDI må vente uforholdsmessig lenge på å få avklart situasjonen, så de kan planlegge livet sitt og se framover. Slik det var før bodde de i snitt 42 dager på transittmottaket. Nå har vi ungdom her som har bodd der i 4,5 måneder.

Les også: Asylsøkere klager på maten og frykter intern uro i Råde

Vi har vært bekymret for at ungdommer som har livene sine på vent får litt kortere lunte, og da er det også praksiskonflikter som utløser slik hendelser. Det er ikke mye som skal til for at små ting kan oppleve som store problemer.

Det er viktig for meg å si at dette er ungdommer som ikke har det så greit, og venter på å kunne planlegge livene sine. Det de trenger er forståelse og omsorg, ikke fordømmelse, sier han til h-a.no

Les også: Asylsøkere sendte sex-meldinger og fulgte etter barneskolejenter i Bardu