Site icon Lykten

Lavt utdannede innvandrere fra ikke-vestlige land stemmer på Arbeiderpartiet

Statistisk sentralbyrås rapport «Innvandrere og kommunestyrevalget 2015», viser at innvandrere med lav utdannelse fra land i Afrika, Asia og Latin-Amerika, i majoritet støtter de rødgrønne partiene.

6 av 10 ikke-vestlige innvandrere velger Arbeiderpartiet. For de som kun har grunnskole går 80 prosent av stemmene til Ap, SV og Rødt.

Les også: Ap-politiker: «Det flerkulturelle Drammen står i fare»

Jo høyere utdannelse de ikke-vestlige innvandrerne har, jo færre stemmer får Arbeiderpartiet.

Allikevel får Arbeiderpartiet over 60 prosent av stemmene fra de ikke-vestlige med høyskole- eller universitetsutdanning.

Blant muslimer er støtten til Arbeiderpartiet på 80 prosent.

Les også: NAV-rapport: Masseinnvandringen skader Norge

ÅTTI PROSENT: Arbeiderpartiet får hele 8 av 10 muslimske velgere ved norske valg. (Foto: SSB.no).

Les også: Arbeiderpartiet vil hente tilbake utviste asylsøkere til Norge

Rapporten viser imidlertid at innvandrere fra europeiske land stemmer likt med den etniske norske befolkningen, tilogmed med en liten vekt mot Høyre og FrP.

Blant utenlandske statsborgere fra EØS-landene i Øst-Europa er støtten til FrP dobbelt så stor som i befolkningen forøvrig.

SSB sine tall forteller også at ikke-vestlige land hvor utdannelse og arbeidskultur er fremhevende, som Vietnam, Iran og Tyrkia, så er oppslutningen lavere for Arbeiderpartiet. Personer fra disse nasjonene velger ofte Høyre.

Bukken som passer havresekken? En SSB-rapport viser at ikke-vestlige innvandrere med lav utdannelse i stor grad stemmer Arbeiderpartiet. (Foto: lykten.no)

Samtidig viser tallene at valgdeltakelsen blant innvandrerne fremdeles er lav, og at kun mellom 29 og 40 prosent av dem stemmer ved valg, avhengig av hvilken statsborgerstatus de har i Norge.

Les også: SSB: Afrikanere jobber i svært liten grad og stemmer Arbeiderpartiet

Den avslørende nyheten var imidlertid at antall stemmeberettigede med innvandrerbakgrunn øker og ny statistikk viser at antallet innvandrere vil fortsette å øke til etniske nordmenn blir en minoritet i både hovedstaden og Norge en gang i dette århundret.

Gunnar Stavrum og Nettavisen skrev følgende i februar i år:

Den norske innvandrerbefolkningen får mer og mer å si ved valg. Stortingsvalget i 2017 kan  bli avgjort av Jonas Gahr Støres appell blant ikke-vestlige innvandrere.

Arbeiderparti-støtten er sterk hos alle religiøse grupper, men blant muslimske ikke-vestlige innvandrere er det ekstreme utslag.

Med dagens galluptall kan innvandrerbefolkningen avgjøre valget. Fra 1999 og frem til valget i 2015 har antallet stemmeberettigede med innvandrerbakgrunn økt fra 185.500 til 543.100. (Sitat slutt).

Les også: Norges politiske og folkelige selvmord

ØNSKER INNVANDRERSTEMMER: Arbeiderpartiet får hele 80 prosent av de muslimske stemmene. (Foto: Arbeiderpartiet/SSB).

Les også: Avslørt: Norge trengte ikke arbeidsinnvandring på 60- og 70-tallet

Mulla Krekar oppfordret muslimer til å stemme Arbeiderpartiet

Den internasjonale muslimske terroristen Mulla Krekar oppfordret i fjor alle sine muslimske medbrødre og søstre om å stemme på Arbeiderpartiet, da han mente de hadde den beste politikken for muslimer i Norge og at de venstreorienterte partiene kommer nærmest muslimers standpunkt.

Les også: Helvete har fryst over – SV ønsker innvandringsstopp

Krekars ønske om en fremtidig muslimsk overtakelse av Norge og omgjørelse av Norge til et muslimsk kalifat vil dermed bli en realitet med de rødgønne partiene ved makten.

– I Norge vil det være passende å stemme på AP, SV og Rødt. Muslimene i Norge er enda ikke såpass store eller felles at de greier å bli et parti eller ha et felles krav til politikerne, uttalte Krekar ifølge VG.

Les mer: Asylsøkere stemmer i hovedsak rødgrønt

STØTTER ARBEIDERPARTIET: Den internasjonale terroristen Mulla Krekar gir sin støtte til Arbeiderpartiet. – De jobber for våre interesser, uttalte han i et brev fra norsk fengsel i fjor. (Foto: Wikimedia Commons).

Les også: Politiker: Jeg er villig til å ofre velferden og tryggheten til nordmenn for å ta imot flyktninger

Exit mobile version