fbpx

OSLO: Utenlandsk mann tiltalt for pistol-ran og seksuelt overgrep mot kvinnelig Narvesen-ansatt

Det skal ha vært midt på dagen søndag den 25. september i fjor, at den mørkhudede mannen gikk inn på en Narvesen-kiosk i Oslo.

Han skal da ha pistol-ranet den kvinnelige ansatte bak disken og truet til seg 1.450 kroner fra kassa.

Men skrekkopplevelsen var ikke over for kvinnen, som deretter opplevde at mannen presset henne inn på bakrommet og seksuelt forgrep seg på henne.

Fra VG:

Kort tid etter forgrep han seg mot den kvinnelige ansatte på bakrommet, til tross for at hun sa «stopp», «nei» og «gå vekk», ifølge tiltalen.

– Jeg har pistol og skal rane deg, sa mannen i 20-årene.

– Vil du at jeg skal bruke den? Du vet hva den kan gjøre med folk, den lager hull i folk, truet den mørkhudede mannen. (Sitat slutt).

FANGET PÅ KAMERA: Overvåkingskameraer fanget den mørkhudede mannen på vei inn i Narvesen-kiosken.

Etter ranet og overgrepet skal mannen ha forlatt kiosken og reist til Stavanger. Der ble han arrestert av politiet tre dager senere. Han hadde da fremdeles en Walther CP88 luftpistol og en softgun i bagen sin.

Det er uklart om mannen hører hjemme i de kriminelle utenlandske gjengene som har terrorisert nordmenn i Stavanger de siste årene med brutale og voldelige gateran.

Les også: Epidemi av brutale gateran i Stavanger – bruk av pistol mot uskyldige ofre

RAN OG OVERGREP: To ulike Narvesen-kiosker i Oslo har på kort tid opplevd to brutale ran og seksuelle overgrep mot de kvinnelige ansatte. Gjerningsmennene i begge sakene har vært mennesker med ikke-norsk opphav. I den ene tilfellet brukte gjerningsmennene en kniv, mens den siste gjerningsmannen brukte en pistol. (Foto: Frieord.no).

Flere ran og seksuelle overgrep

Frieord har tidligere skrevet om en lignende sak, der to innvandrere, med bakgrunn fra henholdsvis Tanzania og Afghanistan,  ranet en Narvesen-kiosk i Oslo i desember, 2015.

Også i denne saken ble den kvinnelige ansatte seksuelt misbrukt. Det var da en debatt om Narvesen-kioskene skulle ha kvinner alene på jobb i kioskene.

Fra Frieord.no:

To ungdommer fra henholdsvis Afghanistan og Tanzania sitter nå i varetekt hos Oslo-politiet, etter å ha blitt pågrepet for en svært grov voldtekt av en ung jente på Oslo vest.

Jenta jobbet alene på en Narvesen-kiosk i Bogstadveien på søndag kveld og var i ferd med å stenge kiosken rundt 20-tiden, da de to innvandrerne kom inn. Jenta trodde de to skulle varme seg, men fant fort ut at de hadde helt andre motiver for kiosk-besøket.

Truet med kniv og voldtatt

Den 16-årige tanzanianeren skal ha dratt opp en kniv og holdt den mot halsen på den unge jenta. Deretter skal han brutalt ha voldtatt henne. Han sa blant annet til jenta: «Vil du dø i dag?»

Etter voldtekten skal de to ha forlatt kiosken med et ukjent pengebeløp. De ble imidlertid fanget på overvåkingsfilm. Politiet skal ha brukt store ressurser på å finne gjerningsmennene og vurderte å gå ut med beskrivelse av dem, da de ble pågrepet av en patrulje ved Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo, etter at de hadde blitt gjenkjent av vektere.

De to ble dømt i Oslo tingrett i februar i år.