Site icon Lykten

Sjokkstudie: 25 prosent av muslimske elever i Norge støtter terrorgruppen IS

I det som må ses på som et gedigent nederlag for norske myndigheter og rødgrønne politikeres innvandringspolitikk de siste 50 årene, så viser en nylig undersøkelse blant skoleungdommer på Østlandet at over 25 prosent støtter den muslimske terrorgruppen Islamsk Stat (IS).

IS bedriver utstrakt etnisk rensing og bruk av hensynsløse metoder som massedrap av kvinner og barn. Homofile drepes ved å kastes ut av høye bygninger, og skulle de overleve fallet, steines de på bakken. Kvinner tilfangetas og voldtas hundrevis av ganger før de henrettes. Også barn utsettes for både vold, voldtekter og regelrette henrettelser.

Les også: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

HENRETTER HOMOFILE: 25 prosent av muslimske skoleelever i Skedsmo og Fredrikstad ser sympatisk på IS sine terrorhandlinger, som inkluderer grusomme drap på homofile. (Foto: IS dreper en homofil mann ved å kaste ham i døden.)

Gamle forntidsminner og religiøse bygninger som er tusenvis av år gamle raseres og sprenges i filler. Sjeldne artefakter og uerstattelige bøker og dokumenter brennes.

I Vesten står IS bak svært blodige terrorangrep i byer som Paris, Brussel, Florida, Boston og Washington D.C de siste årene. Hundrevis av mennesker har blitt massakrert på konserter, nattklubber, arbeidsplasser, kafeer, flyplasser og t-banestasjoner.

Nylig drepte en IS-terrorist 50 homofile på en bar i Orlando i USA. Det er den største enkeltmassakeren i amerikansk moderne historie.

Dette støtter altså 25 prosent av muslimske skoleungdommer i Skedsmo og Fredrikstad.

Undersøkelsen ble foretatt av Ungdata i et faglig samarbeid med forskningsinstituttet NOVA, ved Høgskolen i Oslo og Akershus, samt ruskompetansesenteret KoRus Øst.

I alt 2.227 elever svarte på undersøkelsen. Av disse svarte 279 elever at de «I stor grad» eller «Svært stor grad» støtter terrorister som reiser til Syria for å delta i massedrap mot uskyldige mennesker. 311 elever svarte at de «I noen grad» støtter de som reiser for å bli med i terrorgruppen. Det gir tilsammen 590 elever som i mer eller mindre grad har et positivt syn på IS.

Les også: Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme

Les mer: Terrorekspert ved Politihøgskolen: «Nordmenn er en større trussel enn IS-terrorister»

Fra Romerrikes Blad:

– Det er ingen grunn til å tro at vi har miljøer i dag som rekrutterer Syria-farere, men vi ønsker å jobbe forebyggende, sier Kyhen Ramstad, avdelingssjef for Fritid og ungdom og leder av tverrsektorielt samarbeidsforum i Skedsmo kommune.

Forebyggende koordinator mot radikalisering og voldelig ekstremisme ved Øst politidistrikt, Arild Kragset, mener det ikke er stor grunn til bekymring, selv om tallene i seg selv er overraskende.

– Det vil være elever som tenker annerledes enn andre rundt slike spørsmål. Mye handler nok om bakgrunn. En kurder, sunnimuslim, sjiamuslim eller palestiner vil nok svare annerledes på et slikt spørsmål enn du og jeg.

Les mer: Selvmordsbomber kom fra norsk moske

Les mer: Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

NORSK POLITI: Forebyggende koordinator mot radikalisering og voldelig ekstremisme ved Øst politidistrikt, Arild Kragset, besøker en moske på Skedsmo. Han er ikke bekymret for at hver fjerde skoleelev på Østlandet viser sympatier for terrorgruppen IS. (Foto: Politiet.no).

Han mener det er grunn til å tro at mange vil la seg påvirke av hendelser og medieoppslag i tiden. Hvordan spørsmålet stilles, kan også oppfattes ulikt, mener Kragset.

– Spørsmålene er ikke knyttet til «ISIL» eller den volden organisasjonen utøver, sier Kragset.

– Undersøkelsen viser at det er flere ungdomsskoleelever som støtter Syria-farere. Er det grunn til å tro at vi har en ung generasjon som nå vokser opp med en ny type holdning?

– Nei. Jeg tror dette viser at ungdomsskoleelever ikke er like reflekterte eller har like stor kunnskap om det som skjer i Syria, som videregåendeelever.

Ifølge koordinatoren jobbes det godt med det forebyggende arbeidet i Skedsmo og på Romerike. Ikke minst jobbes det tett og godt med moskeene, forteller Kragset.

– Har dere kontroll på de ekstreme miljøene på Romerike?

– Vi har brukbar kontroll på disse miljøene. Romerike er rolig, og vi jobber tett opp mot hele befolkningen for å hindre en negativ utvikling i slike miljøer, sier Kragset.

Han er imidlertid klar på at dersom tallene fra Ungdata-undersøkelsen er reelle, er det all god grunn til bekymring.

– Det ville vært skremmende, ikke minst tragisk.

Les mer: Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

Les mer:  Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

Lignende tall i Europa

Studier gjort i andre europeiske land viser lignende tall.

Exit mobile version