fbpx

Terrorekspert ved Politihøgskolen: «Nordmenn er en større trussel enn IS-terrorister»

De siste tiårene har muslimske ekstremister stått høyest på PST sine lister om trusler mot rikets sikkerhet. Dette endret seg ikke selv etter terrorangrepet til Anders Behring Breivik i 2011.

Nå sier imidlertid professor og forsker på ekstremisme ved politihøgskolen i Oslo, Tore Bjørgo, at han frykter at nordmenn som er negative til innvandringen er en ennå større trussel enn hjemvendte jihadister som ønsker å utføre terroraksjoner på norsk jord.

NETT-KRIGER: Mange nordmenn lufter sin frustrasjon på nettet gjennom blogger og sosiale medier som Facebook og Twitter. Nå mener forsker ved Politihøgskolen i Oslo, Tore Bjørgo, at disse har potensiale til å gå til faktisk terror og vold, som følge av den massive flyktningstrømmen som er på vei til Norge. (Foto: Illustrasjonsbilde).

NETT-KRIGER: Mange nordmenn lufter sin frustrasjon på nettet gjennom blogger og sosiale medier som Facebook og Twitter. Nå mener forsker ved Politihøgskolen i Oslo, Tore Bjørgo, at disse har potensiale til å gå til faktisk terror og vold, som følge av den massive flyktningstrømmen som er på vei til Norge. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Les også: For mange «hvite» politibetjenter i Norge

Den nye terror-analysen til Bjørgo kommer som følge av norske myndigheters ukontrollerte innvandringspolitikk. Ny statistikk viser nemlig at så mange som 20.000 flyktninger og asylsøkere kan komme til Norge bare i år.

D

NY TRUSSEL: Professor Bjørgo er mer redd for norske internettkrigere enn reelle IS-krigere. (Foto: Wikipedia):

Tore Bjørgo sier følgende til NTB:

– For noen høyreekstreme grupper er det vi ser i mediene nå en bekreftelse på det de frykter aller mest. En ukontrollert bølge av innvandring. Det vil fort kunne føre til både en skjerpelse av retorikk og vold.

Hvilke grupper, kilder eller kriterier Bjørgo skal ha brukt for å komme frem til denne konklusjonen skrives det imidlertid ingenting om.

Les også: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

Får støtte fra frilansjournalisten Øyvind Strømmen

Bjørgo får støtte fra frilansjournalist og forfatter Øyvind Strømmen, som sier at den ukontrollerte flyktningstrømmen kan være en motivasjonsfaktor for det han omtaler som «høyreekstreme miljøer» i Norge.

(Fra Oppland Arbeiderblad):

– De ekstreme gruppene har ikke skiftet mening. Det er ikke utenkelig at vi kan få et høyreekstremt tilbakeslag. Jo mer problemer det blir på grunn av bølgen av flyktninger, jo lettere vil det bli både for høyreradikale politikere og utenomparlamentariske krefter å få formidlet sitt propagandabudskap, sier Strømmen, som har kartlagt høyreekstreme og antijihadistiske miljøer. (Sitat slutt).

Ikke noe beredskap mot nordmenn

Frieord skrev tidligere i sommer om hvordan PST i Norge ikke opererer med noen form for beredskap i forhold til høyreekstreme grupper eller frustrerte nordmenn som deltar i debatter på internett:

Fra Frieord:

Der er terror utført av en ensom norsk person ikke tatt med i det allmenne trusselscenarioet. Det er derimot muslimsk terrorisme, som har ligget på toppen av myndighetenes bekymringsmeldinger i godt over 15 år, samt toppet politiets sikkerhetsstjeneste sine årlige rapporter i siden tidlig 2000-tall.

Selv ikke etter 22. juli, oppgraderte PST sine trusselvurderinger til å omfavne ensomme etniske nordmenn som kunne utføre terrorhandlinger.

Fra PST sin trusselrapport i 2012:

Terrorhandlingene 22. juli har så langt ikke medført noen endring i trusselen fra organiserte nasjonale ekstreme miljøer i Norge. Oppslutningen rundt organiserte høyreekstreme og anti-islamske grupper forventes å være forholdsvis liten også i 2012.

I 2015 opplevde Norge også for første gang bevæpnet politi på 17.mai feiringen.

PST-sjef Benedicte Bjørnland la også ut politiets trusselvurdering i februar i år.

Der ble det påpekt at politiet spesielt er bekymret for muslimske ungdommer med minoritetsbakgrunn som lett kan radikaliseres av ulike radikale muslimske grupper med tilhold i Norge.

PST-sjefen mente at Norge sannsynlig ville oppleve et terrorangrep iløpet av 2015.

I Europa har jødiske skoler og barnehager permanente politi eller vaktposter for å beskytte barna. På den jødiske barnehagen i Oslo må barna slippes inn gjennom to skuddsikre sluser mellom klokka halv åtte og halv ti om morgenen.

Relatert:

– Norsk statsborger dømt til åtte års fengsel for terrorisme

– Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

– Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Terrorfrykt over hele landet

– Selvmordsbomber kom fra norsk moske

– Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

– Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for radikale islamister

– Norske skoler plikter å følge islamske regler

– Terrortrusler fra muslimer stopper PEGIDA-demonstrasjon i Oslo

– Draps- og terrortrusler under flerkulturell fotballkamp

– Norske muslimer må ha moskeer for å unngå radikalisering

– Norsk kjøpesenter får muslimsk navn

– Muslim avbrøt dåpsgudstjeneste i Sandefjord og ropte «Allah er den eneste rette gud»

– Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

– VG støtter ekstreme islamister i Norge

– Over 80 drept i ramadan-terror på ferieparadis

– Muslimer i Sverige hyller terrorangrepene i Paris

– Massakren i Paris feires i Gøteborg