fbpx

Venstreradikale skal demonstrere for økt asylinnvandring til Norge

Mandag den 18. april klokken 17.00 samles en rekke organisasjoner og partier på ytre venstreside i norsk politikk for å demonstrere mot regjeringens foreslåtte asyl-innstramninger og til støtte for åpnere grenser til Norge.

Antirasistisk Senter skriver på sin nettside at de ikke godtar at regjeringen ønsker å stramme inn på asylfeltet.

Les mer: Antirasistisk Senter: Etniske nordmenn er et problem

Videre står det i programmet til arrangørene:

STURLA STÅLSETT. Presten og professoren Stålsett er en av de som skal holde en appell under demonstrasjonen til mandag.

STURLA STÅLSETT. Presten og professoren Stålsett er en av de som skal holde en appell under demonstrasjonen til mandag.

– Vi er bekymret for krigsflyktninger som skal nektes å gjenforenes med ektefelle og barn. Vi er bekymret for enslige mindreårige som skal tilbringe ungdomstiden på vent, og så returneres til krigsherjede hjemland ved fylte 18 år. Vi er bekymret for strengere krav til å få asyl, og for at asylsøkere som i dag ville ha fått beskyttelse, i framtiden kan få avslag og returneres til forfølgelse. Vi er bekymret for forslaget om å stenge grensene helt i perioder, og dermed overlate ansvaret for mennesker på flukt til våre naboland. Vi er bekymret for barrierene som reises mot nye borgere, og for en svekket integrering.

Les mer: Ny asylplan vil koste norske skattebetalere 41 milliarder kroner

Les mer: Venstreradikale grupper vil tvinge kommunene til å ta imot flyktninger

Appeller

Sturla Stålsett, sønn av tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett, skal holde appell under demonstrasjonen sammen med generalsekretær i Amnesty International Norge John Peder Egenæs, Zahir Athari fra Landsforeningen mot rasisme og Judy Karanja som er skuespiller ved Det Norske Teatret.

Den norske kirke har også annonsert at de skal delta på demonstrasjonen:

JOHN PEDER EGENÆS. Generalsekretæren i Amnesty International Norge skal også holde appell.

JOHN PEDER EGENÆS. Generalsekretæren i Amnesty International Norge skal også holde appell.

– Mandag den 18. april kl. 17.00 samles mange utenfor Stortinget for å møte regjeringens foreslåtte innstramninger med et krav om solidaritet med mennesker på flukt. Den norske kirke er blant de som har sluttet seg til denne markeringen, vil du være med?

Les mer: 77-årig pensjonist kastes ut for å gi plass til flyktninger

Her er listen over alle partier og organisasjoner som er tilsluttet demonstrasjonen:

Amnesty International Norge, Den norske kirke, Norsk folkehjelp, Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), Refugees Welcome to Norway, Islamsk Råd Norge, Sosialistisk Ungdom (SU), Unge Venstre, Landsforeningen mot rasisme (LMR), Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU), Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD), Kirkens Bymisjon, Vergeforeningen Følgesvennen, Norges Kristne Råd, Grønn Ungdom, Foreningen av tolvte januar, Rødt, Korsvei, Mennesker i limbo, Refugees Welcome to the Arctic, Antirasistisk Senter.

Les også: Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

Facebook Comments