fbpx

Bompenge-epidemien må stoppes

Av Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant, politisk nestleder for Demokratene

Fakta, og litt historikk: I 1950- og 60-årene hadde vi ikke olje-industri. Men veiene som ble bygget, var en oppgave som naturlig hørte inn under det statlige og kommunale ansvar. Og noen veier var fylkets ansvar. Men med det som kom inn fra bensinpumpene i form av avgifter, klarte man å utføre de veianlegg som trengtes. Og vi hadde også hadde km-tellere med stempling hver måned i dieselbilenes motorrom.

Barnefamilier som kjøper bensin og diesel trenger bilen i det daglige, yrkesaktive, pensjonister, de med dårlig råd, og de som har lite nok fra før – betaler faktisk i dag den store regningen for EL-ADELEN. – Vidar Kleppe

Og så var det årsavgiften. Dette levde vi med, og verden gikk videre. Helt til noen «grådighetens apostler» hvisket kommunepolitikerne i øret at «BOMPENGER ville gi kommunene ekstrainntekter, og lette presset på stat og kommune. De var jo «myndighetene», og hvem våget å opponere mot dem? Dette måtte prøves. Og slik startet bompenge-epidemien som alle partier i dag støtter. Bare ikke Demokratene.

Barnefamilier som kjøper bensin og diesel trenger bilen i det daglige, yrkesaktive, pensjonister, de med dårlig råd, og de som har lite nok fra før – betaler faktisk i dag den store regningen for EL-ADELEN. Ja, de økonomisk sterke som har råd til å kjøpe EL-BIL – og som alltid passerer gratis gjennom bommene, og som ofte har gratis parkering. Helt utrolig, men sant. Dette skal vi ikke godta. Dette kan du gjøre noe med valgdagen 9. september om du stemmer mot bomring-etablissementet.

Stem på Demokratene!