fbpx

13-årig norsk jente kidnappet av muslimsk bussjåfør i Bodø – «Vær stille, jeg skal be»

Rana Blad (bak betalingsmur) skrev nylig om en svært skremmende hendelse i Bodø.

En muslimsk bussjåfør hos Nordlandsbuss skal ha stengt inne en 13 år gammel jente i bussen sin, mens han rullet ut bønnematta.

Jenta skal ha tatt bussen for å dra på kino i Bodø sentrum, da hendelsen fant sted. Hun skal ha fortalt den muslimske bussjåføren om å stoppe på Glasshuset bussholdeplass. Men da bussen ankom Glasshuset, kjørte muslimen rett forbi og til endestasjonen, Løpsmark.

Jenta skal da ha vært helt alene på bussen med sjåføren.

GLASSHUSET BUSSHOLDEPLASS I BODØ. (Skjermbilde: Google Streetview).

Bussjåføren sa til jenta at han skulle ta henne tilbake til bussholdeplassen hennes, men ikke før han hadde bedt til allah på et bønneteppe inne i bussen.

Ifølge Rana Blad skal jenta ikke ha ønsket å bli med tilbake med bussen til holdeplassen, men fikk sjåføren til å åpne døren da han var ferdig med bønnen sin.

13-åringens far hentet datteren sin kort tid etter at den traumatiske hendelsen fant sted.

Fra Rana Blad:

– Hun var gråtkvalt da jeg plukket henne opp og hun rakk kinoen, forteller faren.

Han legger til:

– Jeg var rimelig glødende etter det som skjedde.

Faren forteller at etter kinoen kom virkelig følelsene hennes fram.

Nordlandsbuss som har ruten og ansetter den muslimske bussjåføren beklager hendelsen, og sier de har skrevet et unnskyldningsbrev til den norske familien.

Det nevnes imidlertid ikke noe om alvorlige konsekvenser overfor sjåføren unntatt at han skal «forklares» at slike «aktiviteter» skal utøves i fritiden.

Å kidnappe et barn i Norge faller så vidt vi vet under straffeloven.

Men når hudfarge og religion tilhører den nye herreklassen er Norske lover i baksetet.

Visjoner og verdier

En oppmerksom leser har sendt oss en lenke til busselskapets Saltens nettsider  der de snakker om sine «Visjoner og verdier» og man kan lese følgende:

Forretningsidé:

Konsernet Saltens forretningsidé er å skape verdier gjennom å levere viktige infrastruktur tjenester innen transport og miljø. Vi sørger for at våre kunder og deres varer/restprodukter kommer frem til rett sted på en sikker, miljøvennlig og kostnadseffektiv måte.

Verdier:
Vi er til å stole på
Omverdenen skal stole på oss – Vi leverer rett tjeneste til rett tid og i rett kvalitet. Etikk og ansvarlig forretningsdrift er viktig for oss. Alle ansatte representerer selskapets moral og samvittighet ut mot kunder, leverandører og omverden. Vi er lojale mot bedriften vår og vi står bak de beslutninger som tas og gjennomfører det som styre og ledelse bestemmer.

Vi finner gode løsninger
Vi finner løsninger for våre kunder som forenkler deres hverdag og som bidrar til at de får en god opplevelse av oss som leverandør. Internt skal vi ha en løsningsorientert kultur: Vi bruker ikke tiden på å påpeke det som er galt, men på å finne løsningene.

Vi bryr oss
Vi bryr oss om hverandre, om våre kunder, samfunnet rundt oss og miljøet. Vi behandler hverandre med vennlighet og respekt. Vi setter helse, sikkerhet og miljø høyt.

Vi utvikler oss
Vi møter morgendagens utfordringer aktivt og ønsker å utvikle tjenestetilbud, prosesser, materiell og ansatte kontinuerlig. Dette betyr at vi skal være lydhøre for kundens behov og ønsker. Internt skal vi kontinuerlig jobbe med å forbedre oss på kvalitet, drift og salg.

Vi jobber sammen
Vi samarbeider og gjør hverandre gode. Vi deler kompetanse og erfaringer i organisasjonen. Sammen med våre kunder utvikler vi løsninger som gir gevinster både for oss og våre kunder.

For de som måtte ønske å ta debatten om Saltens.no sine visjoner og verdier når deres sjåfører kidnapper 13 år gamle norske jenter og ber til allah med bønneteppe inne i rutebussen under arbeidstiden, kan de kontaktes her:

Saltens Bilruter AS
Stormyrveien 3, 8008 Bodø
Telefon +47 955 50 900
Epost: [email protected]
Orgnr. 915 637 620