fbpx

16-åring mishandlet av innvandrergjeng i Småland

Mishandlingen fant sted i 13-tiden ved Finnvedens gymnasium i Värnamo. Det er det samme gymnaset som den svært innvandringsvennlige partilederen Annie Lööf har brukt som eksempel på vellykket innvandring og integrering.

Den 16-årige gutten forteller til nettsiden Samhähllsnytt at bakgrunnen for mishandlingen er at gjerningsmannen som slår gutten har vært involvert i et bråk der han har fornærmet en slektning til gutten. I forbindelse med dette søkte gutten opp personen for å snakke med ham om hendelsen.

Da svarte gjerningsmannen, som ifølge politiet er i 20-års alderen og et titalls andre i gjengen, med å omringe gutten, som deretter ble mishandlet. De øvrige i gjengen moret seg med å filme hendelsen.

Centerpartiets Annie Lööf gikk i fjor ut offentlig i media og brukte Värnamo, der mishandlingen fant sted, som et «foregangseksempel på integrasjon under mange tiår».

Men bare ett år etter uttalelsen har altså skoleledelsen måtte ansette vektere for å passe på lærerne og elevenes sikkerhet. Man har opplevd en lang rekke slagsmål, trusler og kriminelle handlinger når innvandrergjenger etablerer seg. 

I august i fjor gikk den samme partilederen ut mot blant annet nettavisen Samhällsnytt og andre alternative medier for deres nyhetsrapportering rundt de urolighetene som foregår i Sverige. Lööf mente da at en slik fremstilling er «en global høyreekstrem desinformasjonskampanje«, hvor man sprer «et negativt og falskt bilde av Sverige«.

Kilde: Samhällsnytt