fbpx

Eks-journalister hardt ut mot norsk nettavis

Nettavisen Resett kunne mandag melde at aksjonærene deres har blitt oppringt av aktivistgruppen som kaller seg «Filter Nyheter». Bakgrunnen for telefonsamtalene er at aktivistene er kritiske til hvordan folk bruker pengene sine.

Det er ansvarlig redaktør i Resett, Helge Lurås, som mandag gikk ut med opplysningene om hvordan aktivistgruppen «Filter Nyheter» har begynt å telefonterrorisere aksjonærene.

Flere av aktivistene i Filter Nyheter har bakgrunn som journalister i tradisjonelle medier. Men det var før de sluttet i jobbene sine for å bli aktivister på heltid.

Redaktør Helge Lurås i Resett skriver følgende:

Ved å plage eksisterende aksjonærer, ønsker de å skremme dem fra å tilføre ytterligere midler. Og det sender et signal til andre potensielle aksjonærer om at de kan forvente offentlig «uthenging» og det å bli knyttet til beskyldninger (deres egne) om at «Resett promoterer rasisme og hat».

Aktivistgruppen Filter Nyheter har tette bånd til NGO-en «Antirasistisk Senter». Tidligere har aktivist Jonas Skybakmoen i gruppen Filter Nyheter drevet aktiv pengetigging for organisasjonen, under dekke av å drive journalistikk.

Les også: LOL: Nettsidene «Ekte Nyheter» og «Filter Nyheter» i åpen konflikt. Stempler hverandre som fake news

Møtt med barnsligheter

Resett opplyser at de tok kontakt med aktivistgruppen Filter Nyheter for å spørre hva de ønsker. Men da ble de bare møtt med barnslige svar. Blant annet skal aktivisten Pål Nordseth ha nektet å oppgi telefonnummeret til aktivistgruppens leder Harald Klungtveit.

Resett skriver:

Da jeg ringer Filter Nyheters journalist Pål Nordseth, vil han ikke bekrefte at det er han som ringer Resetts aksjonærer. Han sier: «Ingen kommentar. Jeg er ikke autorisert til å snakke.» Men Resett har fått bekreftet at det er han som ringer.

Han henviser til slutt alle spørsmål til sin redaktør, Harald Klungtveit. Jeg spør så om telefonnummeret til Klungtveit, noe Nordseth sier han skal sende på SMS. Det har så langt ikke skjedd.

Videre skriver Resett:

Det Filter Nyheter gjør, synliggjør hvilke skitne metoder venstresiden benytter for å ødelegge ytringsfrihet og meningsmangfold i Norge. Det er en skam.

Tvilsomme motiver

Spørsmålene som aksjonærene skal ha fått fra aktivistene i gruppen som kaller seg Filter Nyheter, handler i hovedsak om hvordan de har valgt å bruke pengene sine.

Ifølge Resett har aktivistene blant annet stilt følgende spørsmål:

– Hva er din motivasjon for å investere i Resett?

– Har du fått reaksjoner på ditt engasjement for Resett, eventuelt hvilke?

– Resett har fått mye kritikk. Redaktørforeningen mener avisa har stått bak «gjentatte brudd på Vær varsom-plakatens intensjoner», andre mener Resett promoterer rasisme og hat med sitt åpne kommentarfelt, eller bedriver kampanjejournalistikk mot unge samfunnsdebattanter som Sumaya Jirde Ali. Hvordan vil du kommentere denne kritikken?

Bakgrunnen for aktivistgruppen Filter Nyheters aksjon mot den ferske nettavisen Resett, skal være at nettavisen tidligere har kritisert samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali. Blant annet fordi Jirde Ali har uttalt ting som «fuck Listhaug» og lignende i sosiale medier.

Facebook Comments