fbpx

Europa: Angrep på kristne nådde toppnivå i 2019

Anti-kristne hatangrep og vandalisme mot kirker, kirkegårder og kristne symboler var sjelden eller aldri i massemedia før begynnelsen av 2019. Da fant ni angrep mot kirker sted under en to-ukers periode. Så kom nyheten om at en brann ødela den ikoniske Notre Dame katedralen i Paris. Men så døde nyhetsformidlingen ut igjen.

Les også: Boris Johnson holdt juletale om forfulgte kristne

Les også: Hvorfor bryr ikke venstresiden seg om kristne offer for islamsk terror?

Tenketanken Gatestone Institute har gått gjennom tusenvis av avisartikler, politirapporter, dokumenter fra myndigheter, innlegg på sosiale medier og kristne nyhetsblogger fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia og Spania.

Arbeidet har vist at rundt 3.000 kristne kirker, skoler, kirkegårder og kristne monumenter ble vandalisert, plyndret og utsatt for hat-angrep i Europa i 2019 – noe som gjør det til et rekordår.

Les også: Kristne som lever i et muslimsk land «143 ganger mer sannsynlige for å bli drept» av en muslim enn motsatt

Les også: DEN EKTE RASISMEN: EU-kommisjonen fjernet kristne kors fra reklameplakat

Angrep i land som Belgia, Storbritannia, Danmark, Irland og Spania har blitt dagligdags. Det er i hovedsak katolske kirker som utsettes, men man har også sett lignende angrep på protestantiske kirker i Tyskland.

Les en detaljert beskrivelse og rapport her.

Les også: Muslimsk terrorist pågrepet i Østerrike – ville avspore hurtigtog og drepe kristne

Les også: Krever at Sverige feirer ramadan – nekter selv å bry seg om kristne høytider: «Hvorfor skulle vi det? Vi er muslimer»

 

Facebook Comments