fbpx

Facebook-glipp avslører: Greta Thunbergs pappa skriver innleggene hennes

Gretas far, Svante Thunberg. (Faksmile Facebook/Youtube/Samnytt.se)

På torsdag kveld oppdaterte Facebook sin nettside. En teknisk feil tillot brukerne å se konkret hvilken person som publiserte innleggene på sider tilhørende offentlige personer og selskaper, rapporterer nettsiden Wired. Da oppdaget de som følger klimaaktivisten Greta Thunberg at det egentlig er hennes pappa – Svante Thunberg – som publiserer innlegg på hennes personlige side.

Facebook-sider gir kjendiser og selskap muligheten å eksisterer på plattformen uten at siden er knyttet til en spesifikk person. Ulike personer kan ha adgang til en side sammen, uten av følgerne ser hvilket individ som skriver og publiserer innleggene. Svikten, der anonymiseringen ikke fungerte, pågikk under flere timer på torsdag kveld, sist uke.

Resultatet ble at Greta Thunbergs tre millioner følgere kunne se at det egentlig er hennes pappa, Svante Thunberg, som publiserer innleggene på hennes side. Dessuten har den indiske klimaaktivisten Adarsh Prathap, som er delegat i FN, publisert innlegg under Greta Thunbergs navn.

Les også: Gretas far sier at datteren ville dødd uten klima-aktivismen

Les også: Fløy over Atlanterhavet for å lede Gretas «klimasmarte» reise

Gretas PR-team hevder at Greta skriver materialet

På lørdagen etter avsløringen publiserte man et innlegg på Greta Thunberg-siden på Facebook. I teksten forklarer Greta Thunberg seg – men om det faktisk er Greta som selv har skrevet innlegget, vet man ikke.

«Visse personer har spurt om hvem som driver denne siden. Først, siden sist vår så bruker jeg bare Facebook for å publisere det jeg skriver på min Twitter- og Instagram-konto», står det i innlegget, der «Greta» mener at hun har forsøkt seg på Facebook «tidligere», men ikke likt det, så hun bruker «min pappa Svantes konto for å viderepublisere innhold».

«Resten som deles på Facebook viderepubliseres fra Twitter og Instagram av mannen som etablerte Greta Thunbergs Facebook-side lenge før jeg visste om at den eksisterte. Han heter Adarsh Prathap og han bor i India. Ettersom mange trodde at det vi min offisielle side i begynnelsen, så spurte jeg om jeg kunne være med å administrere den, og han sa ja».

Les også: Avslører Greta etter foto fra overfylt tog: «Du satt på 1. klasse»

Det har aldri tidligere fremgått at det ikke er Greta selv som publiserer tekstene på Facebook-siden, som nå også har et blått «verifiseringsmerke», ved siden av navnet Greta Thunberg.

Det har lenge blitt spekulert om Greta ikke skriver sine egne taler eller står bak sine offentlige uttalelser gitt under pressekonferanser eller til pressen. I tilfeller der spørsmålene ikke er gitt på forhånd, så har Greta hatt store problemer med å svare så elegant og klart som vi ofte får inntrykk av.

Nylig avholdt Svenske skattebetaleres organisasjon en spørreundersøkelse blant svenske borgere, der klimaskattene og avgiftene ble valgt inn som det største sløseriet med skattepengene man opplevde i 2019.

 

Les også: Klima-Greta – en barnesoldat for den ekstreme venstresiden

Les også: Klimaprofeten Gretas seiltur mer skadelig for miljøet enn fly

Les også: BILDER: Venstreekstremister og islamister har tatt over miljøbevegelsen

Facebook Comments

Samnytt.se