fbpx

Hundrevis av barer i London får førsthjelpsskrin for knivskader

44.000 knivangrep på ett år har skremt vettet av politiet, myndighetene og innbyggerne i den britiske hovedstaden. Hundrevis av mennesker er drept, inkludert barn og kvinner. Blod rennende fra åpne sår på gaten, skoler, butikksentre og i parker. Tilbake ligger livløse kropper som et resultat av den skremmende utviklingen.

Afrobriter og innvandrere fra Afrika har gjort London til Europas knivstikker-hovedstad. Så langt har over 100 mennesker blitt knivdrept. Med få unntak er alle overgripere og ofrene er ikke-etniske briter eller europeere.

Nå får hundrevis av barer og restauranter i London egne førstehjelpsskrin – eller som de heter på engelsk, «Bleed Control Kits», skal nå sørge for at ansatte og gjester som er i nærheten av et drapsforsøk skal kunne redde livet til ofrene.

«Dette er et meget enkelt skrin som kan gjøre stor forskjell. Spesielt ved stor blødning, hvis du ikke får umiddelbar hjelp så vil personen mest sannsynlig dø», sier politiet i London.

Tall fra helsemyndighetene i England viser at ca. 5.000 mennesker ble innlagt på sykehus i England og Wales for knivskader i 2018 alene.

Les også: Ung hvit jente knivstukket i nakken og drept – politiet søker to sorte menn

Sky News