fbpx

LHBTQ-frie byer i Polen

Polske politikere og lærere i et titalls byer har nå erklært at LHBTQ-propaganda er uønsket i deres lokalsamfunn. (Lesbisk, homofil, bifil, trans-person og queer-personer)

En av byene som har erklært seg som LHBTQ-fri er Swidnik i øst i Polen. Allerede i mars skal byen ha etablert en kampanjegruppe som inkluderer skoleledelse og lærere. En av lærerne, Agata Gburczyk, jobber på videregående nivå med seksualkunnskap som fag. Lærerinnen mener at homoseksualitet går imot polske tradisjonelle familieverdier:

«Jeg ser på det som en trussel ettersom et av målene for homoseksuelle er at folk som er partnere, eller hva man skal kalle slike forhold, vil adoptere barn, og det er et angrep mot våre tradisjonelle familieverdier», sier læreren til nyhetsbyrået ThomsonReuters.

Noen dager senere ble lærerinnen hyllet av andre tradisjonelle aktivister i byen Lublin for sin kamp mot LHBTQ-ideologien. Lublin er en av de andre 30 byene som så langt har erklært seg som frie fra homoseksuell ideologi.

Kampen for tradisjonelle europeiske familieverdier står sterkt i det katolske Polen, der en rekke biskoper har kritisert møbelgiganten IKEA nylig. Kritikken kom etter at IKEA sparket en ansatt som nektet å ta avstand fra sin kritikk av homofili som han hadde skrevet på IKEAs interne ansattportal på nettet. 

Les også: Heterofil og kristen mann fikk sparken fra IKEA

Blant homolobbyen og venstreekstreme pressgrupper i Polen kobles nå forsvaret av den tradisjonelle kjernefamilien med det politiske valget som skal holdes i høst og EU-valget som ble avholdt i mai.

PiS, partiet for lov og rettferd, har en klar majoritet av stemmene i Polen. Det konservative og familievennlige partiet har lenge vært en torn i siden til EU-byråkratene i Brussel som ønsker at landet skal åpne grensene sine for migranter fra muslimske og afrikanske land, samt sette LHBTQ-politikken øverst på dagsordenen.