fbpx

Muslimer planla «stort angrep» i Tyskland

(Foto: Pixabay)

Tyske myndigheter har slått til mot flere adresser i landet for å stoppe radikale muslimer fra å utføre et terrorangrep rapporterer flere europeiske medier i dag.

Pågripelsene skal ha skjedd i flere delstater og hundrevis av politimenn var involvert i aksjonene mot muslimene.

Ifølge nyhetsbyrået TT har politiets razziaer hatt bakgrunn mot konkrete mistanker om «forberedelse for et stort angrep som innebar en trussel mot rikets sikkerhet». Man skal blant annet ha funnet fotografier på en mobiltelefon til en av de mistenkte som kunne tyde på at de speidet på potensielle terrormål.

Pågripelsene fant sted i Berlin, Brandenburg, Nordrhein-Westfalen og Thüringen.

Tyske myndigheter sier man er på jakt etter muslimer fra Tsjetsjenia med tilknytning «islamske miljøer».

Spesielt tsjetsjenere har kommet på radaren til sikkerhetstjenestene i Vesten etter at Russland renset ut titusenvis av dem fra landet sitt, og de deretter søkte og fikk tilflukt i Skandinavia og Vest-Europa. Norge bestemte så sent som i 2018 å utvise en 19-årig tsjetsjener som gikk rundt med en hjemmelaget bombe i Oslo sentrum. Han skal ha kommet som flyktning til Norge i 2010 med familien sin og gått på norsk skole, integrert seg i det norske samfunnet og fått oppholdstillatelse.

Samtidig som razziaen mot de tsjetsjenske flyktningene fant sted i Tyskland har en koalisjon av tyske byer fremsatt krav til kansler Angela Merkel om at man umiddelbart ønsker å hente inn tusenvis av nye flyktninger som ønsker eller har klart å krysse Middelhavet og inn i Europa.

Ifølge representanter fra de tyske byene så er det deres «humanitære plikt» å hente inn så mange de har mulighet til.

Siden Angela Merkels beslutning om å åpne Tysklands grenser for over 1 million migranter i 2015, så har titusenvis av disse vært fra Tsjetsjenia.

Facebook Comments

Fria Tider