fbpx

Muslimsk mann pågrepet i Sverige – var hårsbredd fra terrorangrep

Sverige var bare minutter unna å oppleve et nytt islamsk terrorangrep. Ifølge TV4 og Aftonblandet skal mannen ha forsøkt å kjøre over mennesker i Östersund. Det var klokken 11 på formiddagen på onsdag at politiet fikk inn meldinger om at en bilfører oppførte seg mistenkelig.

Politiet kom raskt til plassen og fikk stoppet mannen som da hadde en fart på  70 kilometer i timen. I bagasjen fant man kniver og bensinkanner. Det skal ha vært mange mennesker ute i gatene i byen og drapstallene kunne blitt høye.

Den pågrepne terroristen skal ha jobbet og bodd i Sverige ulovlig.

Mannen er nå siktet for terrorforbrytelse. Han skal være 32 år gammel og være født i 1987. En venn av familien forteller til svenske medier at han «iblant ber i en moske i Östersund».

Mannen skal være fra Usbekistan og ha forbindelser med Rakhmat Akilov, som med en stor lastebil kjørte ned og drepte fem mennesker i Stockholm sentrum i 2017. Den nå pågrepne usbekeren og hans familie skal ha søkt om asyl i Sverige og fått avslag. De har allikevel kommet tilbake til Sverige og oppholdt seg der ulovlig, etter at Socialdemokraterna og statsminister Stefan Löfven har hatt en nærmest ikke-eksisterende kontroll på innvandringen til landet de siste årene.

 

Flere brukere på sosiale medier påpeker den svært store forskjellen media har formidlet skytingen mot moskeen i Bærum sist uke og denne ukens planlagte terrorangrep. I det norske tilfellet gikk man ut med navn, etnisitet, hudfarge og politisk motivasjon. I denne saken har man skjult navn, hudfarge og politisk motivasjon og endog forsøkt å omtale terroristen som en «jobbet innen omsorgen og var en kjærlig familiefar», mens man ikke nevner hans religion og sladder ansiktet hans i nyhetsdekningen.

Pågripelsen av den muslimske terroristen i Sverige kommer bare dager etter at en islamsk konvertitt drepte en kvinne i Sydney, Australia. Mannen skal ha skreket «Allahu Akbar» i det han løp rundt og forsøkte å knivstikke tilfeldige på gaten. Mannen, som har tyrkisk bakgrunn, skal ha blitt overmannet av mennesker som forsto hva som var i ferd med å skje.

Facebook Comments