fbpx

Nasjonaldagen erstattes med ramadan i Stockholm

Et forsøk på å kombinere den svenske nasjonaldagen med feiringen av den muslimske feiringen ramadan på et lokalt kulturhus i Jakobsberg ble mislykket, oppgir nettsiden Samtiden. Kort tid etter annonseringen om det  flerkulturelle forsøket, endret kulturhuset tiltaket – og da ble kun den muslimske festivalen Eid igjen.

«Vil man slå et slag for integrasjonen så sørger man for at de sitter og spiser sild og kjøttboller på nasjonaldagen, og ikke halalpølser!», sier Sverigedemokraternas nestleder i Järfälla kommune.

Kommunens kulturhus «Huset på Höjden» ville først kombinere nasjonaldagen, den 6. juni, med den muslimske festivalen Eid som er slutten på fastemåneden ramadan, og feires den 4. juni i år.

Men etter protester fra innbyggerne i kommunen endret kulturhuset seg og publiserte en ny annonse på sin Facebook-side, der man omtaler det som har skjedd tidligere for «en misforståelse», og understreker at bare Eid kommer til å bli feiret på nasjonaldagen i kulturhuset.

Les også: Krever at Sverige feirer ramadan – nekter selv å bry seg om kristne høytider: «Hvorfor skulle vi det? Vi er muslimer»

Opplegget har skapt sterke reaksjoner og nestleder for Sverigedemokraterna i Järfälla, Wilhelm Eriksson, forteller følgende til nettsiden Samnytt.se:

– Vi har sett denne trenden lenge i kommunen – der kommuneansatte har bedrevet en svenskfiendtlig linje.

Les også: Ramadan-raseri 2019: Radikale muslimer massakrerer 364, skader 404 på to uker

På slutten av 2000-tallet satte en lærer ved en skole det svenske flagget på halv stang, da han ønsket å gjøre folk oppmerksomme på farene med «nasjonalisme». Man har også forbudt barna å synge den svenske nasjonalsangen.

Ifølge det nasjonale svenske statistikkbyrået SCB, så hører Järfälla kommune til de svenske kommunene med høyest andel av befolkningen med utenlandsk bakgrunn. 42.5 prosent av innbyggerne i kommunen hadde utenlandsk bakgrunn i 2018, en økning på 2 prosent fra året før. 

(Foto: Google Maps).

 

Facebook Comments