Site icon Lykten

Ny norskættet muslim på internasjonal terrorliste

Det er PST og Interpol som nå etterlyser 26-årige Kim Andre Ryding fra Moss for medlemskap i terrorgruppen IS.

Ryding, som nå kaller seg Abdul Hakim Ryding, skal ha kjempet for IS fra 2013 og fram til i år. Han skal ha lagt ut flere bilder av seg selv fra Syria på sosiale medier som Facebook.

Han skal være siktet etter terrorparagrafen i den norske straffeloven.

Les mer: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

Fra VG:

– Vi har sendt en begjæring til Oslo tingrett om at han blir etterlyst internasjonal, pågripes og utleveres til Norge, bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til VG.

Ryding står på en såkalt «Red Notice»-etterlysning via Interpol.

På den står også det tidligere medlemmet i Miljøpartiet De Grønne, Anders Cameroon Østensvig Dale, fra Nesodden. Han skal være medlem av al-Qaida i Jemen.

Les mer: Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

ETTERSØKT: Tidligere miljøpartimedlem og blitzer, Anders Cameroon Østensvig Dale (36), er nå ettersøkt av de fleste europeiske etterretningstjenestene. (Foto: Privat)

Vanekriminell som ble muslimsk kriminell

Ryding er kjent av politiet i Norge for å være en vanekriminell som blant annet har biltyveri, innbrudd og en skyteepisode i Oslo for tre år siden på rullebladet

Han skal også ha vært med i den muslimske hatgruppen Profetens Ummah.

Ifølge VG skal rundt 90 menn og kvinner har reist fra Norge for å bli med i terrorgruppen IS, 20 av disse skal være drept, 40 skal være i live og 30 har kommet tilbake til Norge.

Terrorgruppen IS har basert hele sin eksistens på krig og terror og har torturert og drept titusenvis av uskyldige mennesker de siste årene. Dette inkluderer kvinner, barn og eldre. Man har også tatt livet av homoseksuelle på svært grufulle måter.

Hvis Kim Andre Ryding har vært i Syria og kjempet for IS i årene fra 2013 til 2016 så vil det være naivt å tro at han ikke har deltatt i et eller flere av disse overgrepene.

Aftenposten som var et av flere nyhetsmedier som omtalte nordmannens plassering på terrorlisten valgte å helt utelate både navn og bilde av Ryding.

Les mer: Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

Relatert:

Exit mobile version