fbpx

NRKs søsterkanal med Fake News – påstod at antallet gjengskytinger har minsket

I en artikkel forrige uke gikk den lisensfinansierte giganten SVT ut med informasjon om at antallet skyteepisoder har minsket sammenlignet med sist år. Men det var en løgn. I virkeligheten har de økt. Det tok flere dager før statskanalen rettet opp sine feilaktige opplysninger og overskrift.

Fasit for de innvandrerdominerte gjengkriminelles væpnede vold sist år var 182 skyteepisoder, hvorav 25 hadde dødelig utgang. Det er en oppgang sammenlignet med året før da det var 164 skyteepisoder.

Da SVT sist uke rapporterte om tallene påstod man tvertimot at antallet skyteepisoder hadde minsket. Man rettet ikke opp informasjonen før flere dager etter at artikkelen ble publisert og den absolutte majoriteten av leserne hadde fått den med seg.

I en kort kommentar informerer NRKs søsterkanal at man hadde uttalt seg uriktig og regnet feil. De forklarte imidlertid ikke hvorfor det tok flere dager på å rette feilen. De informerte heller ikke om hvem som sto bak de mange og mye omtalte skyteepisodene og bombeangrepene i Sverige.

Kilde: Samnytt

 

Facebook Comments