fbpx

Radikale muslimer har drept 2.295 lærere og ødelagt 1.500 skoler

Boko Harem betyr oversatt; «Vestlig utdanning er forbudt». Og det skal gjennomføres med tortur, bortføring og drap av lærere og elever, og nedbrenning av skolebygninger.

Det er den nigerianske avisen Legit.ng som siterer utdanningsministeren i landet, Mallam Adamu Adamu:

«Den største utfordringen de siste årene har vært problemet med opprøret. Siden starten på opprøret i nord-øst, så har utdanning vært under konstant og systematisk angrep som følge av drap på både elever og lærere, og ødeleggelsen av skoler og utdanningsinstitusjoner».

Les også: Mens Erna åpner Norges grenser dreper muslimer kristne i Europa

På de siste ni årene, etter at den radikale muslimske gruppen ble startet så skal jihadistene ha drept over 2.295 lærere og skremt ytterligere 19.000 på flykt i de nordøstre statene Borno, Yobe og Adamawa. Gruppen har også praktisert kidnapping av skolejenter som tvinges ut i prostitusjon og slaveri. Der jentene anses som verdifulle og bortføres, så blir gutter ofte skutt eller brent ihjel.

Les også: Ramadan-raseri 2019: Radikale muslimer massakrerer 364, skader 404 på to uker

Les også: Muslimske ekstremister har drept 150.000 mennesker siden 2001

Muslimene ser på utdanning utenfor innholdet i koranen som haram (urent) og har derfor gjort utryddelsen av dette som et av sine viktigste oppgaver. 

Boko Harem har tidligere sverget troskap til terrorgruppen IS. Flere eksperter på temaet mener at IS-kalifatets fall i Midtøsten har ført til at flere av lederne og terroristene har reist til Afrika, hvor de kan fortsette terroren.

Les også: Kristne som lever i et muslimsk land «143 ganger mer sannsynlige for å bli drept» av en muslim enn motsatt

Facebook Comments