fbpx

Skip med klimaaktivister sitter fast i isen på Svalbard

Uff da.

Det svenske skipet M/S Malmø fullastet med hjernevaskede klimaaktivister har satt seg fast i isen på Svalbard. Det forteller avisen Nordlys. Nyheten vekker latter og oppgitthet hos de som ikke har hengt seg på den ideologiske bølgen(!).

«Kanskje de har lest i massemedia at det skulle være isfritt der oppe nå?», skriver en norsk Twitter-bruker.

En stadig gjentakende påstand fra klimaaktivistene er at isen på polene er i ferd med å smelte, noe de mener vil føre til at jorden vil oversvømmes av noe som ligner på bibelens syndeflod.

Objektive målinger som er gjort gir imidlertid ikke mye støtte til denne hypotesen, noe som en gruppe miljøaktivister nå konkret har fått erfare da deres skip har satt seg fast i det ikke-isfrie farvannet rundt Svalbard.

Reisen med M/S Malmø til Svalbard lanseres som en «klimamarsj» i sporet av polarforskeren Ludolf Schjelderups reise for 88 år siden. Men istedenfor isberg og breer møttes man av et ishav som man satte seg fast i.

Med på reisen hadde klimahysterikerne et filmteam som skulle dokumentere reisen. Det er nå uklart om det blir noen dokumentarfilm da reisen ikke har gått som planlagt og virkeligheten på Svalbard så annerledes ut enn hva man forestilte seg.

Båter og helikoptre fra kystvakten har blitt satt inn for å bistå aktivistene som nå sitter fast. Man bistår også med å få M/S ut i isfritt farvann. 16 passasjerer skal være plukket opp av Sysselmannens helikopter og fraktet til Longyearbyen, og innlosjert på hotell.

Kilde: Samnytt

Facebook Comments