fbpx

Svenke myndigheter søker over hele verden etter innvandrere – svenske pensjonister sover på busser

Fattigpensjonisten Lars hadde en god jobb innen hotellbransjen. En dag ble han syk og trengte hjelp. Det svenske velferdssystemet sendte imidlertid den 65-årige mannen inn på en vei med dårlig tilpasset sosialhjelp, herberger og til slutt gata.

«Jeg sov i trappeoppganger, under åpen himmel og på bussen», sier mannen og forteller at han så mange tusen eldre hjemløse i Sverige da han var nederst i samfunnet.

Les også: Regjeringen i Sverige vil gi sosialstøtte til IS-terrorister

Historien om Lars kommer samtidig som svenske myndigheter inviterer innvandrere fra hele verden til landet gjennom offentlige nettsider som Sweden.se, der man forteller hvor mye man kan få i offentlig bidrag, sykebehandling og tannhelsetjenester hvis man klarer å komme seg til Sverige. 

På hjemsiden, som er oversatt til fire språk, inkludert arabisk, kan man blant lese at Sverige betaler ut foreldrepermisjonspenger, selv til de som ikke har jobb. Det står også at familier med seks barn hver måned får over 7.500 kroner i barnebidrag og 4.240 kroner i måneden i flerbarnstillegg. Altså 12.000 kroner bare i barnebidrag alene. Dette kommer i tillegg til gratis bolig, mat, klær, hvitevarer og utdanning.

Les også: Kommune må spare og senker varmen på eldrehjemmet – oppgir innvandring som årsak

Les også: 94 prosent av asylsøkerne som kom til Sverige i 2015 lever av sosialbidrag

Kilde: MSN

Relatert:

Facebook Comments