fbpx

Svensk atferdsforsker foreslår å spise menneskekjøtt for å «redde planeten»

En forsker holdt denne uken et seminar for å vekke ideen hos mennesker om å overveie å bli kannibaler for å redde klimaet.

Den kontroversielle ideen ble fremført ved messen «GastroSummit» som pågår mellom den 3. og 4. september hos Stockholmsmessen. Ifølge arrangørene er messens Sveriges gastronomiske forum og møteplass for fremtidens mat.

En av talerne er en professor i markedsføring med atferdvitenskap som spesialfelt ved Handelshøyskolen. Han holder seminarer om muligheten for å bli kannibaler for å redde klimaet. På mandag var han med i svensk TV4 for å fortelle mer om sine undersøkelser.

Ifølge Magnus Söderlund finnes det mange vanskelige tabu blant allmennheten i Vesten som gjør det vanskelig for aktører som vil slå seg inn i menneskekjøttbransjen. Han har kommet frem til at mennesker i største allmennhet har vanskeligheter med døde mennesker, noe han mener er merkelig «ettersom mennesker jo dreper hverandre ganske mye nå om dagen».

Videre forteller forskeren at mange sitter fast i tabuer som at man ikke skal krenke en død kropp. Den tredje faktoren som vanskeliggjør for aktører å etablere seg i denne bransjen er at allmennheten er låste i hva som tidligere har fungert bra.

«Folk i allmennheten er litt lett konservative når det gjelder å ete ting man ikke er vant med» sier Söderlund.

(Skjermbilde/TV4)

Til slutt slår forskeren fast at det er viktig å sette fokus på dette spørsmålet i forbindelse med klimadebatten.

«Om vi nå skal vri og vende på hver eneste stein når det gjelder ulike klima- og miljøspørsmål, er det iallefall viktig å sette dette spørsmålet på dagsorden». 

På messens hjemmeside selger arrangørene inn seminarene som noe aktører i matbransjen ikke bør gå glipp av. Besøkerne skal få vite mer om «matvareutfordringer» og om hvordan man «kan lure konsumenter til å ta de riktige valgene».

Fremtidens mat: Mark, gresshopper eller menneskekjøtt?»

Er vi mennesker for egoistiske for å kunne leve holdbart? Er kannibalisme løsningen på fremtidens matvareforsørging? Har Generasjon Z svaret på verdens matvareutfordringer? Kan man lure konsumentene til å ta de riktige valgene? Spørsmålene foran fremtiden matvareutfordringer er mange. På GastroSummit får du noen av svarene – men du får også ta del i de siste vitenskapelige funnene og treffe de ledende ekspertene.

Kilde: Samnytt

Facebook Comments