fbpx

Sverige slår rekord – i antall barn som ranes på gaten

Det foregår nå en svært kraftig økning av personran av unge mennesker i Sverige. Det viser tall fra Brotssförebyggande rådet, BRÅ, ifølge SVT.

Antallet ran mot barn under andre kvartal i år har oppnådd «rekordnotering», som SVT uttrykker det.

Det ble anmeldt 637 ran mot unge under 18 år – flere enn noensinne. Under den samme perioden i 2017 var tilsvarende tall 358. I 2018 var tallet 505.

Går man tilbake til 2015 var antallet anmeldelser for hele året 1.084. I fjor var tallet 1.896, altså en økning på rundt 75 prosent.

Men bare under dette årets første seks måneder har det kommet 1.247 anmeldelser, altså mer enn hele 2015. Holder trenden seg, så slutter tallet for i år på rundt 2.500 ran av barn.

I juni uttalte politiet i Växjö at gjerningsmannen er «andre generasjons innvandrer». Selv etter personranene i Nacka etterlyste politiet innvandrere. Der brukte ransmennene pistoler mot barna. Dette utelates imidlertid helt av svenske medier, inkludert statskanalen SVT.

«Det kan være en forflytning fra ran mot eldre og mot butikker, der man tidligere kunne få tak i kontanter. Det har blitt vanskeligere og da går man mot en gruppe som ikke kan beskytte seg like bra. De har også det andre ungdommer liker, som mopeder, telefoner og smykker», sier Sven Granath, som er kriminolog ved politiet, til SVT.

Kilde: Fria Tider

Facebook Comments