fbpx

Venstreorienterte later som om de er mindre intelligente når de møter mørkhudede

En ny studie viser at venstreorienterte og innvandringsliberale mennesker bruker et språk som får dem til å fremstå som mindre kompetente og intelligente når de møter afrikanere eller andre mørkhudede mennesker.

Det er assisterende professor ved Yale SOM, Cydney Dupree, som har funnet at hvite venstreorienterte nedgraderer sitt ordforråd når de er rundt såkalte minoriteter. Dette er i kontrast til høyreorienterte hvite.

Undersøkelsen skal publiseres i Journal of Personality and Social Psychology.

Dupree og hennes medhjelper i studien, Susan Fiske, fra Princeton University, har gått over 74 taler gitt av hvite politiske kandidater over en 25-års periode. Halvparten av disse ble gitt foran hovedsaklig minoriteter, som i sorte kirker. 

Dupree og Fiske fant at demokratiske kandidater brukte færre kompetanse-relaterte ord i taler når de snakket til et hovedsaklig minoritetspublikum.

Også dagens demokratiske politikere later som om de er dummere eller forsøker å tilpasse seg mennesker utifra deres geografiske bosted.

Men det er ikke bare karrierepolitikere, media og organisasjonseliten som ser ned på de mørkhudede når man møter dem på gater og torg. Den samme konklusjonen kom man frem til når man snakket om mørkhudede og deres mulighet til å stemme ved valg til hvite universitetsstudenter.

Kilde: Insights

Facebook Comments