fbpx

Gab Dissenter lanseres neste uke. Lover usensurert kommentarfelt på alle nettsider

Neste uke lanserer Gab en lenge ventet nettleserutvidelse som vil gi alle nettsider et usensurert kommentarfelt. Lanseringen ble offentliggjort torsdag 21. februar.

Ifølge Gab selv blir Gab Dissenter i første omgang lansert som en Beta-versjon for Gab Pro-brukere. Men løsningen blir lansert åpent for alle innen kort tid.

Gab har tidligere lovet å lansere den planlagte nettleserutvidelsen nå i februar.

Les også: Gab erklærer krig mot sensur. Vil gi alle nettsider usensurerte kommentarfelt

Vil kunne skape kaos

Når usensurerte og anonyme kommentarfelt slippes løs over hele internett, på alle nettsider, vil det unektelig kunne skape reaksjoner. Trolig vil mediene se seg lei på dette etter hvert. Tross alt har norske aviser som Dagbladet, Vårt Land og Nettavisen fjernet kommentarfeltene sine.

Plutselig får de dette uvesenet å slite med. Uten noen muligheter for å stoppe det, eller sensurere det.

Det kan ikke bli annet enn sepektakulært.

Et interessant aspekt ved Gab Dissenter er at alle skal kunne se kommentarene. Uavhengig av om de har Gab-konto eller nettleserutvidelsen installert.

Natt til lørdag publiserte Gabs grunnlegger Andrew Torba en kort podcast om den kommende lanseringen. Den kan du høre med å følge lenken nedenfor.

An update on the comment section of the internet https://t.co/NdFFWDZKxx— Gab.com (@getongab) February 22, 2019

Det kan også se ut som om Gab planlegger mer enn bare å «male» et usensurert kommentarfelt på topp av internett. På spørsmål om de vil komme med et usensurert alternativ til Discord, kommer Gab med et kryptisk svar.

Facebook Comments