fbpx

Alexandre (27) lå bak terrorangrepet i Quebec – kan ha blitt drevet av antimuslimsk motiv

OPPDATERT: Drapsmannen skal være identifisert som Alexandre Bissonnette.

Alexandre Bissonnette skal være student ved Universitè Laval, som ligger bare noen kilometer fra moskeen der terrorangrepet fant sted.

Seks mennesker skal være drept og åtte skadet etter at en maskert mann bevæpnet med automatvåpen åpnet ild mot muslimer i det som beskrives som et terrorangrep mot en moske i Canada.

Vitner sier at drapsmennene ropte «Allahu Akbar» før han åpnet ild mens mennesker ba inne i moskeen i Quebec City, som skal ha blitt utsatt for en rekke religiøst motiverte angrep de siste årene.

Barn så unge som tre var blant de titalls muslimene inne i Quebec Islamic Cultural Centre, i Sainte-Foy, da angrepet fant sted.

Det skal ha vært kaotiske scener i etterkant da mennesker forsøkte å rømme i sikkerhet og tungt bevæpnet politi stormet bygningen i jakten på gjerningsmannen

Bissonette oppgis å ha bakgrunn fra Quebec og skal ifølge opplysninger i flere medier har ropt «Allahu Akbar» mens han gjennomførte angrepet.

Det spekuleres nå i at 27-åringen var drevet av et islamfiendtlig motiv. Seks muslimer ble drept og åtte skadet under søndagskveldens bønn i moskeen.

En kilde som er nær etterforskningen oppgir til Radio Canada at Bissonnette er en student på det lokale universitetet som ligger noen få kilometer unna moskeen.

Universitetet har ikke ønsket å bekrefte opplysningene, men sier at det finnes en kobling og at man bistår politiet i etterforskningen og at sikkerheten på universitetsområdet har blitt skjerpet. Politiet er foreløpig tilbakeholdne om detaljer i etterforskningen.

Ytterligere en mann med marokkansk bakgrunn pektes i begynnelsen ut som en medgjerningsperson, men han oppgis nå å kun ha vært et vitne til angrepet og har blitt skrevet ut av etterforskningen.

Montreal Gazette rapporterer at den aktuelle moskeen har blitt utsatt for et islamfiendtlig angrep tidligere. Sist sommer skal et avhugget grisehode som var pakket inn ha  blitt satt igjen utenfor moskedøren med et kort som hadde teksten: «Smakelig måltid!»

En annen kilde forteller til avisen at fire av ofrene ble skutt ihjel da de forsøkte å overmanne 27-åringen. En av dem skal ha blitt skutt i ansiktet. Skytteren skal så ha gått ut av moskeen for å lade om våpenet sitt, en AK-47, og gikk deretter inn igjen og skjøt enda flere av de besøkende i moskeen.

Etter angrepet kjørte 27-åringen ut til en bro utenfor Quebec City som er hovedstaden for provinsen med det samme navnet. Derfra ringte han nødnummeret 911 og fortalte at han angret på hva han hadde gjort. Han skal også ha truet med å ta sitt eget liv, men ble omringet og ble kort tid etterpå pågrepet av politiets innsatsstyrke.

I bilen, en Mitsubishi, fant politiet en pistol og to automatvåpen, som oppgis å være av typen AK-47.

Frieord skrev tidligere i dag en versjon av saken som ble formidlet av en britisk avis, og som inneholdt fakta som ikke var bekreftet eller verifisert av politiet. Dette er nå rettet.

 

Facebook Comments