fbpx

Antallet ulovlige migranter som har ankommet Hellas fra Tyrkia er tredoblet

Ferske rapporter viser at antallet ulovlige migranter som har ankommet Europa via Tyrkia igjen øker kraftig. Dette etter signaler fra det tyrkiske regimet at man ser på å bryte den eksisterende avtalen om grenseovervåking med EU.

I begynnelsen av august ble det registrert at Tyrkia truet med å åpne grensene til Europa om tyrkiske statsborgere ikke fikk visumfri adgang til EU. Det var i mars 2016 at en avtale ble inngått mellom EU og Tyrkia, der Tyrkia lovet å bremse flyktningstrømmen til Europa mot en betaling på 30 milliarder kroner.

EU mener at Tyrkia ikke har oppfylt de krav som ble lagt frem for visumfriheten for landets 80 millioner innbyggere, som inngikk i avtalen. Den tyrkiske regjeringen har en annen oppfattelse og krever at visumfriheten innføres, ellers vil man åpne grensen for migrantene til EU igjen.

Nå kommer nye tall fra UNHCR som viser at Hellas tar imot to til tre ganger så mange ulovlige migranter som kommer med båt fra Tyrkia sammenlignet med samme perioden i fjor.

Avisen The Sun rapporterer nå at Hellas nærmer seg bristepunktet for hva landet klarer å håndtere.

Ifølge avisen har Hellas i dag 90.000 ulovlige migranter fordelt på 50 ulike migrantleire, et tall som vil øke til 100.000 med dagens utvikling.

Bare i den første uken i august registrerte Hellas 1.570 migranter via båtveien fra Tyrkia, som kan sammenlignes med den samme perioden i fjor da 470 migranter ble registrert. Hvor mange utover disse som tar seg i land er uklart.

Videoklippet nedenfor viser hvordan tyrkisk kystforsvar i strid med EU-avtalen lar minst tre båter forlate tyrkisk fastland for å komme seg til greske øyer.

Ifølge opplysninger på sosiale medier er de fleste av de ulovlige migrantene fra Afghanistan. Det er en opplysning som styrkes av de ulike rapportene fra UNHCR, der det fremgår at majoriteten av de migrantene som oppholder seg på de ulike leirene i Hellas er fra Afghanistan.

Migrantene er misfornøyde med maten

Det har tidligere kommet ut informasjon og videoer fra migrantleiren Moria på øya Lesbos, som viser hvordan de ulovlige migrantene ikke aksepterer maten som serveres gratis til dem.

Se propagandaen fra media

Samtidig kjører venstreekstreme medier i Europa videoer og nyhetsartikler uten kritisk blikk på bakgrunnen for de ulovlige migrantenes reiser, hvem de betalte for turen, hvor de fikk pengene fra, hvor de faktisk kommer fra – om det faktisk er krig og sult i deres nærområder. Fortellerstemmen og intervjuobjektene er nøye plukket ut slik at man bare får inntrykk av at dette er faktiske flyktninger og at Europa nå har ansvar for å ta vare på dem, fø dem, gi dem medisin, bolig og utdannelse.

Dette viser at media i Vesten mer er ideologiske politiske aktivister enn objektive journalister som videreformidler sannheten.

Kilde: Samnytt

 

Facebook Comments