fbpx

Mørkhudet mann arrestert for rasisme – angrep uskyldige på gaten – slo 20-årig hvit kvinne i hodet med murstein – norske medier helt stille

Politiet i New York City har arrestert Todd Lyons (33) for en rekke rasistiske overfall og drapsforsøk mot hvite mennesker på gaten i byen.

Todd Lyons, som er mørkhudet, skal ha gått rundt og angrepet hvite mennesker mens han skrek rasistiske ord og uttrykk. New York Post skriver at politiet tror 33-årige Lyons kan stå bak så mange som syv rasistiske angrep i august alene. Alle ofrene var hvite.

Ifølge politiet skal et av ofrene, en 20-årig kvinne, ha blitt slått i bakhodet med en murstein av den mørkhudede mannen.

«Hun er heldig som er i live – hun kunne blitt alvorlig skadet», forteller politiet til media.

Politiet forteller videre at Lyon skal ha brukt knyttnevene og tilfeldige gjenstander, inkludert mursteiner og bordbein for å angripe sine ofre. I enkelte av overfallene ble ofrene slått i bakken og etterlatt med blodige sår.

«Jælva hviting», uttalte Lyons før han angrep et av sine ofre.

«Det ser ut til at Lyons valgte ut sine ofre basert på rase. Han har gjort det klart at hans overfall var basert på hudfarge», sier aktor Jennifer Blinkas hos påtalemyndighetene i Manhattan.

Les også: Video viser grov vold mot hvit gutt – men ingen på venstresiden reagerer

Les også: Venstresidens løgn avslørt: Majoriteten av massedrapsmennene i USA er sorte

De rasistiske angrepene Lyons står siktet for skal ha vært fordelt på to dager, det første den 9. august og de tre siste den 14. august. Politiet i New York City gikk ut med overvåkingsbilder av Lyons og ba om publikums hjelp med å finne den rasistiske afroamerikanske mannen.

Lyons gikk med vilje etter kvinner og eldre mennesker med hvit hud. Han skal ha løpt opp bak en 56-årig mann og dyttet ham til bakken, samt slått en 64-årig kvinne med en trestokk i nakken og på skulderen. Det var da han angrep en 58 år gammel mann at han uttalte de rasistiske ordene;

«Kom deg vekk fra gatene, hviting, din faens hviting, du hører ikke hjemme her».

Lyon skal ha et rulleblad med vold og overfall.

Lyons er siktet for rasisme og overfall i retten i New York City og avventer dom. 

Les også: Rasismen mot hvite fortsetter på sosiale medier

VG og norske medier helt stille

Ingen norske medier har skrevet om de rasistiske og voldelige overfallene som nå blir omtalt i blant annet New York Post og Daily Mail. VG derimot valgte å lage en helsides oppslag om en kriminell sort mann som ble pågrepet av ridende politi og ført inn gående til politistasjonen med et rep rundt hendene. I artikkelen påpekte journalist Synne Eggum Myrvang at politimennene var hvite og insinuerte at det hele kan ha vært rasistisk. Hun har imidlertid valgt å ikke skrive om saken fra New York City og de syv faktisk rasistiske overfallene mot hvite kvinner og menn.

Les også: Mørkhudet ungdom skjøt med skarpe skudd mot biler – «Jeg liker ikke hvite mennesker i mitt nabolag!»

Kilde: New York Post