fbpx

Radikal sosialist ute av presidentvalget i USA

Robert Francis «Beto» O’Rourke er ute av det amerikanske presidentvalget.

Den svært upopulære politikeren fra Texas har slitt siden han startet sitt kandidatur og nå er det altså slutt.

«Selv om det er vanskelig å akseptere, så er det klart for meg nå at denne kampanjen nå ikke har midlene for å gå videre suksessfullt», sa O’Rourke etter å ha kastet inn sitt røde håndkle.

Den irsk-ættede politikeren sier nå han vil slutte seg til og støtte den kandidaten som blir valgt av den demokratiske velgermassen.

«Beto» som løgnfullt kom på scenen første gangen lurte millioner med å tro at han hadde latinsk bakgrunn på grunn av kallenavnet sitt. Han gikk så langt at han begynte å snakke spansk under flere av de TV-sendte debattene.

Han har hatt flere svært upopulære standpunkter, som blant annet at man kan utføre abort selv etter at et frisk barn har kommet til verden, vil ta fra lovlydige borgere muligheten til å forsvare seg selv i sine hjem og har uttalt rasistiske og hatefulle fraser mot den europeiske befolkningen i USA.

Han har også uttalt at han ønsker å ta fra religiøse samfunn offentlig støtte hvis de ikke tillater homofile ekteskap, men nevnte i denne sammenheng kun kristne samfunn, men utelot med vilje å nevne muslimske samfunn.

O’Rourke har ikke klart å få mer enn 5 prosent av stemmene til demokratiske velgere.

O’Rourkes frafall kommer kort tid etter at en video gikk som ild i tørt gress på sosiale medier, der en kvinne gikk til verbalt angrep på ham for å utnytte masseskytinger for sin egen politiske vinning.

Facebook Comments