fbpx

Trump til verdenseliten i Davos: «Media er motbydelige og falske»

I går, fredag, var den siste dagen for årets World Economic Forum i Davos i Sveits, som samler verdens mektigste beslutningstakere innen politikk og næringsliv.

Dagens store taler var USAs president, Donald Trump. Men talen falt ikke i smak hos alle. Han innledet sin tale med å påpeke hvilken ære det var å befinne seg blant så mange verdensledere.

Den amerikanske presidenten hyllet deretter USA og la frem alle de sakene som ifølge ham har blitt bedre siden han ble president.

Han påpekte blant annet alle de nye jobbene han har skapt, børsrekordene, de mange reguleringene som har forsvunnet, samt skattesenkingen.

Siden jeg ble president har vi skapt 2.4 millioner arbeidsplasser, og det tallet stiger mer og mer. Arbeidsledigheten blant afroamerikanere er den laveste i vår historie, sa Donald Trump.

Jeg kommer alltid å sette USA først, men det innebærer ikke at jeg kun bryr meg om USA.

Mest blest ble det kanskje da han snakket om etablerte medier. Ifølge Trump er det først etter at han ble politiker at han virkelig har innsett hvor «motbydelige og falske» mediene kan være. Denne uttalelsen skal i ha blitt møtt med buing fra deler av forsamlingen. Noen applauser kom også, men dette har blitt mindre rapportert i vestlige medier.

Som forretningsmann ble jeg behandlet veldig bra av pressen. Det var ikke før jeg ble politiker at jeg innså hvor motbydelig, ondskapsfull og falsk media kan være, sa han.

I Davos møtte Donald Trump også sin nære venn, Israels statsminister, Benjamin Netanyahu.

VENNER: Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, og USAs president, Donald Trump, har et godt forhold.