fbpx

VERRE ENN SYRIA. Sosialistregjeringen i Venezuela har ført landet ut i historisk humanitær krise

Gratis, gratis, gratis. Riv ned markedskapitalismen. Knus bedriftene. Sosialismen skal seire. Folket skal også få spise kake.

Nå spiser de rotter og råtne hundeskrotter fra rennesteinen i hovedstaden Caracas. Hilsen SV, Rødt, AUF og resten av de intellektuelle blinkskuddene i norsk politikk. Landet som før badet i oljepenger og velstand er i all praksis konkurs.

Det startet med Hugo Chavez og ble videreført av Nicolás Maduro.

Fra sitt palass slår presidenten ned det samme folket som hyllet ham før valget. Som ble hyllet av venstreintelligensiaen i Norge. Det skytes med skarpt. Folk blir bortfør på natten for aldri å bli sett igjen. Myndighetens milits opererer utenfor menneskerettighetenes fine papir som ligger i FN-bygget.

Fra Civita:

Sosialistisk Ungdom startet på 2000-tallet en støtteaksjon for landet. Stortingsrepresentant Kirsti Bergstø fremhevet Hugo Chávez i 2007 som «den beste nåværende statsleder», mens Audun Lysbakken skrev året før at «solidaritet med Venezuela blir viktig fremover, hvis ikke også vår tids forsøk på latinamerikansk frigjøring skal bli stoppet av de reaksjonære kreftene som står klar til å tre frem fra skyggene hvis sjansen byr seg». Hyllesten av Venezuela og revolusjonen var altså ikke et marginalt fenomen.

Nå skriver Foundation for Human Rights in Cuba (FHRC) og deres leder, Juan Antonio Blanco, at Venezuelas sosialistiske diktator, Nicolás Maduro, har startet den «største humanitære krisen i historien på det søramerikanske kontinentet, med hjelp av Cuba, Russland, Kina og terrorgrupper».

«Utrygghet for innbyggerne og politisk undertrykkelse har ført til mer enn 24.000 voldelige dødsfall i Venezuela i 2018. Det inkluderer ikke de tusen som har dødd av sult og mangel på medisiner – sammenlign det med hva som har foregått i Afghanistan, Syria og Irak i den samme perioden. En utflytting på 3 millioner ligner på det antallet flyktninger som kom ut av Syria. En menneskeskapt regional katastrofe»

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights, en gruppe som overvåker utviklingen i Syria, så døde det 20.000 mennesker i landet i 2018. Det er altså færre enn i Venezuela i den samme perioden.

Det påpekes at Maduro får støtte fra kommunistiske revolusjonære grupper i nabolandet Colombia, som FARC og ELN. Disse smugler våpen, mennesker og narkotika, samt gjør det meste annet som kun finnes i de verste mareritt. 

Samtidig fylles sosialist-kabalen med Cuba, som samtidig som de støtter Venezuela, jobber sammen med Russland, Kina, Iran, Hizbollah, FARC-geriljaen og ELN, for Maduro.

Man kan bli svimmel av mindre.

Dette er altså resultatet av venstresidens politikk. Partier som Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og mange av ungdomspartiene på rødgrønn side hyllet og hyller Venezuela, Cuba og andre diktaturer der mennesker dør på gatene av sult og sykdom. Eller blir drept av myndighetenes kuler. 

Hvis de kunne så ville de norske sosialistene avviklet oljeproduksjonen vår, radbrukket den norske velferdsmodellen og kopiert Venezuelas kollaps på et kort tiår. Kanskje raskere.

Aldri la dem komme til makten.