fbpx

NORSK RETT: Naziflagg er forbudt og straffbart – kommunistflagg er hyllet og akseptert

Én massemorderideologi er godkjent, promotert og hyllet. En annen er utstøtt, straffbar og hetset. Til sammen har de to ideologiene over 100 millioner mennesker på samvittigheten, pluss ytterligere millioner torturert og sendt i konsentrasjonsleire i Sovjetunionen, Kina, Nord-Korea og Cuba.

Hvorfor er det slik i Norge at den etablerte pressen, akademia, fagforeninger, kommune og politikere aksepterer og endog promoterer kommunismen og sosialismen, men avskyr nasjonalsosialismen? De er da begge like onde og menneskefiendtlige, eller?

Les også: Castros død – diktator og massemorder hylles som «frigjøringshelt» i norske medier

Ikke ifølge det norske politiet, påtalemyndighetene eller media.

Nylig ble medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen dømt i Kristiansand tingrett for «hatefulle ytringer», etter å ha hengt opp hakekorsflagg flere steder i Kristiansand natt til 9. april i fjor.

Fra NRK:

Forsvarer Nils Christian Nordhus sier de vurderer å anke dommen.

– Disse var forhåndsdømt gjennom flere medieoppslag der maktpersoner turde uttale seg om hva en domstol burde komme til i resultat, nemlig domfellelse. Dommen vil bli vurdert anket, fordi de mener det ikke er en straffbar ytring i seg selv å markere offentlig sin tilslutning til deler av Hitlers prosjekt. Man strekker straffansvaret for langt, sier forsvareren.

Selv om å bruke hakekors ikke er ulovlig i seg selv, mener retten i saken at flaggheisingens omstendigheter gjør det straffbart.

– For retten er det ikke tvilsomt at den grunnleggende retten til ytringsfrihet ikke verner handlingene i vår sak. Å fremme en nazistisk og rasefundert ideologi natt til 9. april 2018 på et sted hvor mennesker ble utsatt for vold og tortur under 2. verdenskrig på den måten som de tiltalte her har gjort, kan ikke vernes av ytringsfriheten, og er uten tvil ikke nødvendig i et demokratisk samfunn, skriver Kristiansand tingrett i sin dom mot mennene.

Ser man imidlertid til store arrangement som 1. mai-togene, offentlige møter på torg for fagforeninger som LO eller demonstrasjoner fra rene kommunistiske organisasjoner, så har ingen reaksjon kommet på vaiende flagg med sigd og hammer, eller klare kommunistiske paroler og symboler. Det er i tillegg lov å selge flagg, t-skjorter og ulike artikler med blant annet massemordere som Che Guevara, Lenin og Mao som motiver i norske butikker over hele landet.

Les også: Den privilegerte hvite venstresiden

Medlemmer av NKP i 1. mai-toget i Trondheim i 2013 (CC BY-SA 3.0/Ezzex)

Den kommunistiske gruppen Tjen folket deltar med sine bannere i 1. mai-toget i Trondheim i 2013. Verken politi eller media har satt søkelys på bruken av de kommunistiske symbolene i det offentlige rom. (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported/Ezzex)

AKSEPTERT: En rasistisk og homofob massemorder blir hyllet og brukt som salgsobjekt av store internasjonale butikkjeder som Amazon og Ebay. T-skjortene selges også i Norge. (Skjermbilde/Google).

Les også: Norske medier hyller rasistisk massemorder som drepte uskyldige – inkludert barn og homofile

Dette viser tydelig at vi har et samfunnslig problem og utfordring med våre verdier og symbolbruk i det offentlig rom. 

Hvis medlemmene i Den nordiske motstandsbevegelsen kan bli dømt for å bruke nasjonalsosialistiske symboler, så bør medlemmer av LO, SU, SV, AUF, Tjen Folket og lignende grupper også bli det for bruk av kommunistiske og sosialistiske symboler.

I flere land har man nå forbudt både nasjonalsosialistiske og kommunistiske symboler. Men denne demokratiprosessen har altså ikke nådd norske rettssaler ennå, der hammeren og sigden ennå kan vaie fritt fra flagg og vimpler på Youngstorget, hver gang hele den norske intelligensiaen feirer seg selv på 1. mai eller under streiker.

Facebook Comments