Site icon Lykten

Miljøpartiet De Grønne-politiker medlem i al-Qaida

Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha vært aktiv i Miljøpartiet De Grønne og sto på deres valglister i under kommunevalget i 2007. I dette partiet finner vi blant annet ekspert på høyreekstremisme og kontrajihadiske miljøer i Norge, Øyvind Strømmen og rådgiver med fokus på ekstremisme hos Antirasistisk senter, Shoaib Sultan.

Østensvig Dale skal også ha vært en del av det voldelige og venstreekstremistiske Blitz-miljøet i Oslo.

Les også: Vepsens Tor Bach gir våpentrening til jihadister i Norge

FORTID I MILJØPARTIET DE GRØNNE OG BLITZ: Den ettersøkte terroristen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha tilsluttet seg al-Qaida og lært å lage ulike bomber av terrororganisasjonens mesterhjerne, Ibrahim Hassan al-Asiri. Ingen vet hvor han er for tiden.
MILJØPARTIET: Den nå terrorettersøkte nordmannen Anders Cameroon Østensvig Dale skal ha stått på valglistene til Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Det samme partiet har blant annet Øyvind Strømmen og Shoaib Sultan som medlemmer.

I 2009 skal Dale ha deltatt i Oslo-opptøyene hvor venstreekstremister og muslimer gikk amok i gatene i Oslo. Under opptøyene deltok hundrevis av mennesker i anti-israelske demonstrasjoner og det ble knust butikkvinduer, tent på søppelcontainere samt registrert flere personangrep på gatene.

Det skal også ha blitt ropt radikale islamske slagord, samt rasistiske uttrykk som «drep jødene». Hans egen familie skal ha sendt en bekymringsmelding til politiet på denne tiden om Dale sine aktiviteter i disse miljøene.

Les også: Historisk dom over muslimer med norsk statsborgerskap

Opplært i eksplosiver

Anders Dale skal allerede i 2008 ha reist til Jemen og sluttet seg til al-Qaida på treningsleir. Dette var kun ett år etter at han stilte på liste for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Politiets sikkerhetstjeneste skal ha registrert flere slike turer, helt frem til 2011.

Ifølge amerikanske myndigheter skal Dale ha blitt opplært i å lage bombebelter, improviserte bomber og større eksplosiver som kan brukes i bilbomber.

Dale skal ha blitt trent opp av en av al-Qaidas mest beryktede bombeinstruktærer ved navn Ibrahim Hassan al-Asiri, som skal ha trent opp en lang rekke terrorister og skal være «den største trusselen mot amerikansk luftfart«, ifølge en forskningsleder ved Forsvarshøyskolen i Sverige.

Mulig terror under London-OL

Anders Cameroon Østensvig Dale, som ifølge kilder nå skal kaller seg Muslim Abu Abdurrahman, skal allerede i 2012 ha planlagt å utføre et terrorangrep. Amerikanske og britiske etterretningstjenester hadde mistanker at det kunne være rettet mot et amerikansk fly eller OL som ble arrangert i London i 2012.

Dale skal nå stå på en liste som blir beskrevet som en «Specially Designated Global Terrorist«, eller SDGT, som amerikanerne bruker som en betegnelse på spesielt viktige terrorister.

Intervju med NRK

GÅR GOD FOR RABITA-MOSKEEN: Ansatt hos Antirasistisk senter og politiker for Miljøpartiet De Grønne, Shoaib Sultan.

Statskanalen NRK skal i 2008 ha skrevet en artikkel om den nå ettersøkte venstreekstremisten bare to uker etter at han skal ha konvertert til islam. Her kommer det fram at Dale var «glødende opptatt av politikk og aktiv i venstreradikale grupper«.

Ifølge artikkelen på NRK.no skal det være så mange som 1000 konvertitter til islam i Norge og at en av grunnene for at Dale søkte seg til radikal islamsk kamp kan være en «blanding av religiøs overbevisning, voldsfascinasjon, interesse for konspirasjonsteorier eller et ønske om å gjøre et opprør mot det bestående«.

Les også: Miljøpartiet De Grønnes Shoaib Sultan sin tidligere organisasjon terrorstemplet

Dale sin bakgrunn fra det venstreekstremistiske miljøet i Norge kan i så måte ha radikalisert ham såpass at veien var kort fra venstreekstremistiske miljøer som Blitz-huset, via Rabita-moskeen i Oslo og til terror-leire i Jemen.

Rabita-moskeen i Oslo har ledere som har vært med i radikale kommunistiske organisasjoner, blant annet Hossam Baliklani, som før han tok over Rabitas Unge, var leder av RU Oslo. En tidligere styreleder ved moskeen, Mohamed Farah, skal ha vært medlem av den ekstreme islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Moskeen skal også ha invitert rasistiske og ekstreme forelesere fra England som støtter Det Muslimske Brorskapet, en fundamentalistisk og islamistisk gruppe. Organisasjonen Human Rights Service har ved flere anledninger tatt opp disse forbindelsene mellom venstreekstremister og islamister: «Ekstremismen i Rabitamoskeen sprekker opp«.

En selvmordsbomber fra Tunisia som har bodd i Norge og frekventerte Rabitamoskeen, drepte seg selv og åtte andre i et selvmordsangrep i Bagdad 2. juni i år. Dette hindrer ikke Antirasistisk Senter i å reklamere for moskeen i Calmeyersgate i Oslo.

Anders Cameroon Østensvig Dale, som er nevnt ovenfor skal ha frekventert Rabitamoskeen hyppig i tiden før han forsvant fra Norge og havnet på terrorlister verden over.

Visumsøknad

VISUMSØKNAD TIL JEMEN: Bildet skal angivelig vise Dale sin visumsøknad for å reise på terrortrening i Jemen, det samme året som han stilte til valg for Miljøpartiet De Grønne.

Relatert:

Exit mobile version