fbpx

Hjælp! Hege Storhaug kan bli årets navn!

Norge er et tilsynelatende inkluderende og tolerant land. Uansett hva du skulle mene, være eller tro, så finnes det en viss akseptanse for det. Vi har jo tilogmed fått FrP i regjering og en muslimsk statsråd fra Arbeiderpartiet! Det hele skulle i bunn og grunn vise at i Norge der kan alt gå an.

Men visse tabuer finnes allikevel. En av dem er å kritisere religion. Vel, kristendommen kan du fint kritisere, uansett om du spiller i black metal-band med opp-ned kors i logoen, jobber i Human-Etisk Forbund eller har meldt deg ut av statskirka. Nei, det er islam det dreier seg mest om når det diskuteres religion i Norge idag.

Og her er grensene klare og minefeltet godt belagt.

D

ISLAMDEBATT I NORGE: Å debattere islam i Norge er som å bevege seg i et minefelt. Hege Storhaug er en av få som har turt å ta opp mange tabubelagte temaer og avslørt ubehagelige fakta om islam. Blant annet æresdrap, omskjæring og tvangsgifte. Temaer som er høyst aktuelle i de norske muslimske miljøene. For dette blir hun kalt «rasist» og «islamofob».

«Hat og rasisme»

En av de som har fått dette klart fortalt er Hege Storhaug. Den 53-årige lesbiske feministen og humanisten får nesten ukentlig trykket kritiske innlegg mot seg i aviser eller på nyhetssider på nett. De fleste av dem klarer ikke å motsi det hun sier eller skriver, så de tyr i all hovedsak til personangrep og karakterdrap – iblandet følelsesord som «hat» og «rasisme», da dette skårer (billige) poeng i dagens debattklima.

I årevis har hun, hennes organisasjon, Human Rights Service og de som jobber der, vært lovlig vilt for både aviser, journalister, venstreorienterte organisasjoner og muslimer med mikrofonstativ fra disse. Det innebærer å bli overfalt og bo på hemmelig adresse, noe som Storhaug har opplevd.

Mens Hege og hennes stab har publisert artikler, tabeller, informasjonsbrosjyrer, innstillinger, forslag, nettsider, bøker og stilt opp i intervjuer både i aviser, radio og på TV, så har motstanderne deres hamret løs på det som gjør alt dette mulig. Den offentlige støtten. Den er ikke store greiene. På det meste var den på rundt 2 millioner kroner. Det er det LO bruker på et helgseminar på fjellet. Eller en femtedel (en tiendededel etter at Audun Lysbakken tok vekk 50% av støtten til HRS ved siste budsjett) av det Antirasistisk senter mottar, og som ikke produserer en tiendedel av det HRS gjør.

De fikk nå en liten seier, motstanderne til Hege. Etter en vellykket mobilisering på nettet, så fikk de hennes personlige Facebook-konto stengt ned. Men bare for noen timer, før misforståelsen ble oppklart.

Men det var nok til at det ble landsdekkende nyheter av det. For media hadde i det lengste håpet på at hendelsen beviste at hun var Sauron og at man nå fra offisielt hold – selveste Facebook – hadde fått bevist at hun brøt retningslinjene for offentlig debatt.

Men som bumerangen alltid gjør. Den kommer tilbake. Og da med tittelen «årets navn», som traff etablissementet i Norge i bakhodet så det sang.

Storhaug ligger nemlig veldig godt an til å bli årets navn. Og det i landets største avis. Man kan formelig høre knappnålen som treffer gulvet – etterfulgt av en tsunami av klaging, hyling og harmdirrende vrede.

ALLE MANN TIL PUMPENE, skriver bloggersken Elisabeth Norheim, til sine venner på Facebook.

Og med seg har hun et kobbel av meningsfeller som nå skal gå inn på VG sin stemmemaskin på nettet og trykke liker på alle andre enn Storhaug. Man har spesielt valgt seg ut folkehelten Olav Hylland som reddet 32 kinesiske turister som satt fanget i en brennende buss i Gudvangtunnelen.

En heroisk mann er han uten tvil og at han har navnet sitt på listen er vel fortjent. Men jeg lurer litt på hva han synes om å bli brukt i et slikt skittent og udemokratisk spill? Hva med de som bruker ham slik? Tenker ikke de på hva han føler og tenker om deres handlinger? De har tydeligvis ikke noen moralsk målestokk.

For å gjøre et langt innlegg litt kortere, Norge har ennå litt igjen å gå på når det gjelder aksept av meninger og ytringsfrihet. Også det å kunne kritisere religion, som en luring skrev en gang på nettet; islam er ingen rase. Men de som beskytter den med nebb og klør ville hatt godt av å roe ned temperaturen noen hakk og akseptere at vi tross alt ikke bor i Saudi Arabia eller Iran. Skulle de ønske et slikt samfunn så går det fly fra Gardermoen hver dag.

Man kan følge kåringen på VG her.

Avlyste boksigneringer og bevæpnet politi

Som et siste apropo, så har Hege Storhaug fått beskjed om at en forestående boksignering på Norli er avlyst. Årsaken skal være at butikken «ikke tør på grunn av sikkerheten og hensyn til julehandlende kunder og nærliggende butikker. Vi kan ikke utsette dem for en sikkerhetsrisiko». Ifølge politiet så trenger de 14 dager på å gå igjennom en såkalt ROS, risiko- og sikkerhetsanalyse for slike arrangement. På tre andre boksigneringer som Storhaug har fått gjennomføre for sin bestselger «Islam – den 11. landeplage», så har væpnet politi måttet passe på både forfatter og publikum.

Screenshots

Under følger noen utvalgte screenshots med tilhørende kommentarer om Storhaugs lederplass på årets navn-listen.

D

ALLE MANN TIL PUMPENE: Elisabeth Norheim maner opp til kamp mot Storhaug. Norheim er selv ikke fremmed for å være i mediabildet. Eller å hate blant annet homofile.  Eller jøder. Eller nordmenn. Les mer om henne her.

D

ZUHAYR HUSSEIN ABDI: Zuhayr maner til mobilisering blant sine 47 438 jenter for å stoppe «islamhateren» Storhaug. Det førte imidlertid til at Storhaug firedoblet antall stemmer på få dager.

D

TORRY PEDERSEN: VG sin ansvarlige redaktør mener at Storhaug er kontroversiell (hos hvem?) og at hennes meninger ikke speiler majoriteten av den norske befolkningen. Jeg tror Pedersen nok må spise hatten sin hvis han skal fortsette med den påstanden.

D

I UTAKT MED LESERNE: VG klarte å ikke avbilde Hege Storhaug i sin kollasj over de nominerte til årets navn. Dette selv om hun ledet kåringen allerede fra første dag. Doh!

D

HOSSAM BELKILANI: Hurra for undertrykkelse! Hossam og hans muslimske venner klarte etter en liten mobilisering å få Facebook til å stenge ned Hege Storhaug sin private Faceboo-konto. Den kom imidlertid fort opp igjen etter at man fant ut hva og hvem som sto bak. «Islamhater», «hater» og «rasist» er ord som ikke kan repeteres nok når Storhaug skal tas.

Utvalgte lenker på nettet om VG sin kåring

Facebook Comments