fbpx

14-åringer banket og ranet av «ungdomsgjeng» på buss – ingen hjalp

UNIBUSS I OSLO: (Foto: Lykt/CC0 1.0)

Knyttneve i ansiktet, springskalle, trusler om knivstikking og barneran. Det var resultatet to norske 14-åringer opplevde da de tok 23-bussen på Ris. Guttene skulle hjem til Ullern i 23-tiden lørdag kveld. 

På holdeplassen på Smedstad skal 10 ungdommer – av ukjent opprinnelse – ha kommet på bussen. Øyeblikkelig ble de to 14-åringene utpekt som ofre og angrepet.

Les også: Nok et gateran av et barn – tolv personer mishandlet og ranet 17-åring på Lørenskog

Det som er historien – bortsett fra det brutale overfallet og ranet på offentlig transport, er at verken bussjåføren eller noen av passasjerene reagerte på det som skjedde. 

Fra Akersposten:

«er det ingen som skal hjelpe oss?». Det var flere på bussen, i tillegg til sjåføren. Guttene opplevde bare at ingen turde å gripe inn, sier moren, som er sjokkert over at en stor gjeng med 17-18-åringer tør å gå inn på en buss og rane og slå løs på to ungdommer.

Hvorfor trykket ikke bussjåføren på alarmknappen? Hvorfor stoppet han ikke bussen og låste dørene, samtidig som han kontaktet politiet? Hvorfor reagerte ingen av passasjerene og ringte politiet? Guttene som ble mishandlet og ranet skal ha skreket om hjelp.

Ingen hjalp.

Les også: To tenåringer ranet med kniv og skytevåpen av gjeng med utenlandsk opprinnelse

Nå tre dager etter overfallet, hvorfor har ingen politikere, media eller offentlige debattanter gått ut og fordømt hendelsen? Hvor er talene? Fakkeltoget?

Er det fordi guttene som ble angrepet var norske og gjengen var utenlandsk? Den påstanden kan vi ikke med hundre prosent si, fordi politiet eller media holder det skjult for oss. 

Og slik går dagene videre i vår flerkulturelle hovedstad.

Les også: Venninnegjeng brutalt angrepet og ranet i Oslo sentrum – to afrikanske menn pågrepet – en på frifot

Les også: Utenlandske ungdommer raner, truer og mishandler barn i Oslo sentrum

Les også: Vår i Oslo: Kvinner forsøkt stukket ihjel – barn ranet på gaten – mann skjøt mot kiosk

Facebook Comments