fbpx

Afrikansk liga smuglet narkotika for over 100 millioner til Sverige

Sveriges åpne grenser-politikk har mange lag med konsekvenser for landet og urbefolkningen. En av dem er at migrantene bedriver omstrakt kriminell aktivitet som inkluderer narkotikasmugling.

En vestafrikansk liga anklages nå av svenske myndigheter for å ha smuglet inn 132 kilo heroin og kokain til en verdi på ca. 112 millioner svenske kroner. Minst 11 afrikanere er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

«Det er nok den største narkotikaetterforskningen som tollvesenet har hatt», sier Tony Magnusson, sjef for tollvesenets kriminalavdeling i Vest-Sverige, ifølge Omni.

Det dreier seg om 15 personer som nå står siktet ved tingretten i Gøteborg. I all hovedsak personer fra Nigeria og Gambia, men også en svenske, en nederlender og to litauere finnes blant de siktede. De siktede er fra alderen 26 til 51 år gamle. To av dem er kvinner.

Smuglingen skal ha vært bedrevet fra Nederland til Sverige og beskrives som «svært regelmessig og organisert», og beregnes å ha foregått i lang tid.

Også Norge er involvert i saksdokumentene, da de siktede skal ha samlet inn telefonnummer fra Sverige, Danmark og Norge for å bruke i smuglingen.

Siktelsen og etterforskningsmaterialet er på hele 14.000 sider.

Hvis de siktede blir dømt risikerer de inntil 10 års fengsel.

Kilde: Fria Tider