fbpx

Føljetongen «Millionboligene» – hvor bor meningseliten i Norge?

Rune Berglund Steen (Foto: Greggery Peccary / CC BY 2.0)

Nettsiden Akroma.no har begynt på et dypdykk i hvor meningseliten i Norge befinner seg. De som opptar det offentlige rom gjennom sitt politiske virke. Sin aktivitet i avisspalter. I politiske partier. På sosiale medier.

Journalist Johan Slåttavik påpeker at disse menneskene er lønnet av norske skattebetaleres. Som ledere og gallionsfigurer for statsstøttede organisasjoner som har fingrene sine langt ned i den norske skattekista. Vi snakker om politikere, rådgivere og daglig ledere i bedrifter med tosifret antall millioner i omsetning, og ofte like store subsidier fra myndighetene.

Disse menneskene blir invitert til NRKs debattprogrammer, får publisert kronikker i de største dagsavisene og holder ikke sjelden taler fra podier rundt omkring i Norge, og det er i så måte i allmennhetens interesse å vite litt om bakgrunnen deres. 

Fra Akroma.no:

Åpenhet og transparens er viktig i et liberalt demokrati. Disse aktivistene burde lære seg slike verdier, og bli litt mer åpne rundt sine egne bedrifter. Vise samfunnet hva alle pengene går til. (Sitat slutt).

Så langt har nettsiden Akroma skrevet om tre profiler i sin serie «Millionboligene«.

Pornografen, konspirasjonsteoretikeren og netthetseren Didrik Søderlind kan du lese om her.

Marxisten, miljøsjarlatanen og hissigproppen Eivind Trædal kan du lese om her.

Marxisten, rasisten og identitetsprofittøren Rune Berglund Steen, kan du lese om her.

Facebook Comments