fbpx

IRLAND: Tusenvis av lokalinnbyggere marsjerte i protest mot migrantsenter

Over 1.500 mennesker marsjerte på lørdag i protest mot opprettelsen av et midlertidig asylsenter opprettet i en liten by vest i Irland. Byen Oughterard har knapt 1.200 innbyggere, men irske myndigheter ønsker nå å plassere over 300 såkalte økonomiske «migranter» innenfor bygrensene. Det vil utgjøre 25 prosent av befolkningen i en by som allerede sliter med å dekke grunnleggende behov som barnehageplasser, legetimer og andre viktige tjenester til de som bor og betaler skatt der. 

En politiker fra den irske regjeringen, Sean Kyne, som mente at Irland var forpliktet til å ta imot den ekstremt store andelen med afrikanske og arabiske migranter som følge av avtaler med EU og FN, ble buet ut av mange hundre fremmøtte under et møte tidligere sist uke. Mange av de som fikk mikrofonen uttalte misnøye med at byen kun har én lege og at det ikke finnes nok boliger til de som allerede bor i byen. Å øke befolkningstallet med tre hundre afrikanske og arabiske migranter vil gjøre byen nærmest umulig å leve i for de syke, svake og fattige, som allerede har store problemer med å få ting til å gå rundt i hverdagen.

På nettet har asylaktivister og venstreekstremister i Irland allerede begynt å kalle byen og innbyggerne for rasister og at man ser spor etter hat i oppførselen deres. Å sette syke, svake og barn opp mot migranter, er EU og venstresidens nye strategi i Europa. 

https://twitter.com/GerardO41965071/status/1172951308044832769

Facebook Comments