fbpx

Mandelas landsmenn med rasistisk motivert vold mot migranter

Rasistisk vold har på nytt vist seg frem i regnbuenasjonen Sør-Afrika, hvor sorte sørafrikanere angriper andre afrikanske migranter og utenlandsk-eide bedrifter. Minst ti mennesker skal være drept så langt, to av dem utenlandske.

«Vandaler stjal fra butikker, tente på barrikader på veier og startet opptøyer på gatene mot politiet, i det angrep på innvandrere og utenlandsk-eide forretninger økte», skriver RT.

Sjokkerende bilder viser hvordan sorte sørafrikanere utøver regelrette gatekamper mot innvandrere og politiet. Over 460 mennesker skal være pågrepet siden sist søndag. Det skal være så mange som 3.6 millioner migranter i Sør-Afrika, hovedparten av dem skal være andre afrikanere som kommer til landet for å jobbe eller leve av kriminalitet som narkotikasalg og tyveri.

Som en motreaksjon har sørafrikanske butikker og forretninger blitt angrepet og plyndret i nabolandene som gjengjeldelse.

Volden i Sør-Afrika ble ifølge en kilde utløs etter at en sørafrikansk sjåfør ble skutt og drept av en narkolanger med innvandrerbakgrunn. En annen kilde sier den startet under en landsomfattende strek i protest mot at sørafrikanske firmaer ansetter utenlandske sjåfører.

Dette er ikke den første gangen rasistisk vold har utartet i Sør-Afrika. Både i 2015, 2017 og 2018 skal mellom 40 og 70 mennesker ha blitt drept i angrep mot utlendinger i landet.

Facebook Comments