fbpx

Muslimsk far skar halsen av sin homoseksuelle sønn

En muslimsk migrant fra Irak bosatt med familien i Sveits, står nå tiltalt etter et drapsforsøk på sin sønn. Familiefaren skal ha satt seg på sønnen i sengen hans og forsøkt å skjære av ham halsen. Motivet var diskusjoner om sønnens seksuelle legning.

Hendelsen fant sted i byen Bern en morgen sist sommer, da faren vekket 17-åringen ved å sette seg over ham med et knivblad mot guttens strupe, samtidig som han skrek; «Er du homofil?, er du homofil?, er du homofil?», rapporterer den sveitsiske avisen 20 minutes.

Gutten lykkes å komme seg løs fra farens grep ved å dytte ham vekk og rømte deretter ut av leiligheten gjennom balkongen. Naboer som var vitner til guttens flukt hjalp ham deretter å kontakte politiet. 

Den muslimske farens drapsforsøk førte til at gutten hadde knivskader på armene, brystet, ryggen og halsen. Faren mislykkes med å kutte hovedpulsåren, som ble guttens redning. Derimot ble luftstrupen alvorlig skadet og sønnen måtte behandles i koma i et halvt år.

Les også: Lot datteren drukne – for ærens skyld

MÅTTE LEGGES I KOMA: Den 17-årige guttens skader var så alvorlige at han måtte ligge i koma i seks måneder for at legene kunne operere luftrøret hans.

Nå vitner gutten om at overfallet var helt uprovosert og at bakgrunnen for angrepet var at hans homoseksualitet bryter mot farens islamske tro.

Det har ført til at gutten har måttet tvinges å skjule sin seksuelle legning fra familien. Etter angrepet forteller gutten til media at han aldri trodde at en troende muslim kunne være kapabel til å utføre et slikt voldsomt overgrep.

Etter å ha våknet opp fra koma arbeider gutten med å komme tilbake fra traumaet som hendelsen medførte. Han bor fremdeles i den sveitsiske hovedstaden, men ikke hos familien sin.

«Jeg ser arrene i speilet eller når jeg tar bilder av meg selv med kameraet. Disse merkene vil følge meg resten av livet».

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av tyrkisk kjæreste i Tyskland

BOR ALENE: 17-åringen har måttet flytte fra familien sin etter æresdrapsforsøket fra sin far. (Foto: Privat).

Guttens far ble pågrepet av politiet etter drapsforsøket og avventer nå å bli stilt for retten.

Æresdrap og æresvold relatert til islam på muslimer som ikke følger koranen er et stort problem og hvert år blir tusenvis av mennesker skadet og drept som resultat av dette. I særdeleshet går det utover kvinner og barn. I Norge har vi hatt flere høyprofilerte islamske æresrelaterte drap og drapsforsøk.

Les også: OPPEGÅRD: Utenlandsk familie forsøkte å æresdrepe datteren (18) midt i boligfelt

Kilde: Fria Tider

Relatert: