fbpx

Syv utenlandsk menn pågrepet i overgrepssak – ført bort i håndjern – behøver tolk

En kvinne skal ha blitt utsatt for et «alvorlig seksuelt overgrep» i en leilighet i Hønefoss. Tilsammen syv menn skal ha blitt ført bort av politiet fra en flermannsbolig noen kilometer unna Hønefoss sentrum, noen av dem i håndjern. Alle ble kjørt til legevakten for DNA-undersøkelse.

Det er uklart hva kvinnen gjorde i boligen alene med mennene.

Ifølge Sør-Øst politidistrikt skal de pågrepne ha østeuropeisk bakgrunn.

Fra NRK:

– Jeg kan bekrefte at det er sju menn som er pågrepet i forbindelse med en sedelighetssak, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch, til NRK.

NRK har vært i kontakt med en fotograf som var på stedet i natt. Han bekrefter at flere personer ble ført inn i ventende politibiler og at noen av mennene var iført håndjern.

– Avhør av disse vil skje i løpet av dagen, men vi trenger blant annet tolk, så det tar litt tid. Men det vil bli gjort fortløpende, forklarer Mørch.

Nå har altså hele syv personer med asylbakgrunn blitt tatt inn av politiet for medvirkning til seksuelt overgrep.

Historien vil bli oppdatert.

Les også: Utenlandske menn forsøkte å kidnappe jenter i Hønefoss

Hønefoss har vært åsted for Hvalsmoen transittmottak, som var Norges nest største asylmottak, samt har læringssentre, boliger og tiltak for innvandrere, asylsøkere og flyktninger. Man har også asylsøkere i kirkeasyl, den dag i dag.

Det er uklart om de involverte har asylbakgrunn eller er i Norge for å tigge.

Les også: Jente (18) forsøkt voldtatt av to menn i Hønefoss