fbpx

Terry Gilliam: «Jeg er trøtt på at man som hvit mann beskyldes for alt som er feil i verden»

TERRY GILLIAM. (Foto: Che / Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic)

Monty Python-profilen Terry Gilliam (79), går i et intervju med avisa Independent til angrep på politisk korrekthet og feminisme. Han opplyser at han nå identifiserer seg som en svart lesbisk transseksuell kvinne som heter Loretta.

Den 79-årige kultregissøren som er aktuell med komedien The Man Who Killed Don Quixote, sier i intervjuet at det ikke lenger finnes noe rom for «moderne maskulinitet».

Terry Gilliam sammenligner også Metoo-bevegelsen med en «heksejakt» på menn.

«Jeg føler virkelig at det var mange, anstendige eller mildt irriterende personer, som ble angrepet. Det er feil. Jeg liker ikke mobbe-mentalitet», sier han om den feministiske kampanjen.

Videre forklarer Gilliam at han er klar over at menn tidligere i historien har hatt mer makt enn kvinner, men at han «er trøtt som hvit mann å få skylden for alt som er feil med verden».

«Jeg snakker om å være en mann som anklages for alt som er feil i verden ettersom jeg er hvit i huden. Så det er tryggest for meg å ikke være en mann og ikke være hvit. Ettersom jeg ikke er seksuelt tiltrukket av menn, så må jeg være lesbisk. Hva kan jeg ellers være? Jeg liker kvinner».

Terry Gilliam er mest kjent som regissør for den britiske humorgruppen Monty Pythons TV-serier og filmer. Han har også regissert kultfilmer som Brazil (1985), 12 Monkeys (1995) og Frykt og avsky i Las Vegas (1998).

Han fikk under filmfestivalen i Karlovy Vary i 2018 oppmerksomhet for lignende uttalelser.

«Jeg vil ikke lenger være en en hvit mann og beskyldes for alt. Jeg sier til verden at jeg er en sort lesbisk kvinne på vei til å bytte kjønn, og jeg heter Loretta», sa Terry Gilliam da.

Får støtte av John Cleese

Gilliams Python-kollega John Cleese uttalte i et intervju med TV-verten Bill Maher allerede tilbake i 2014 at politisk korrekthet har ødelagt komedie og humor.

 

Og Terry Gilliam og John Cleese får støtte av forfatteren og professor, Richard Dawkins.

 

Og siden det er søndag så tar vi med stand up-klipp og intervjuer med kjente komikere om politisk korrekthet.

 

 

Facebook Comments

Fria Tider