fbpx

Trump mer populær enn noensinne

Den siste målingen fra Gallup viser at andelen amerikanere som mener at president Donald Trump gjør en bra jobb er historisk høy.

Ifølge undersøkelsen har 49 prosent av de amerikanske velgerne nå tiltro til Donald Trump. Det er den høyeste andelen siden Trump ble sverget inn som president i januar, 2017.

Støtten øker både hos uavhengige velgere og republikanere. Blant de sistnevnte opplyser nå 94 prosent at presidenten gjør en bra jobb.

Spesielt viser tallene at amerikanske velgere var enige i den militære innsatsen i Iran, som tok livet av en beryktet iransk general. Trumps nylig inngåtte handelsavtale med Mexico og Canada, samt tilliten til økonomien som er den høyeste på to tiår, gir Trump historisk høye tall hos amerikanske velgere.

(Foto: News.gallup.com).

Andelen demokratiske velgere som har tiltro til Trump har allikevel minsket fra 10 til 7 prosent, siden den siste målingen i begynnelsen av januar, ifølge Gallup.

Twitter løfter Donald Trump selv frem den støtten han får fra republikanske velgere, som også er det høyeste langt.

«Med tanke på vår fantastiske økonomi og andre store fremganger burde vi ha en støtte på ytterligere 20 prosentenheter om det ikke hadde vært for falske heksejakter og bløffer», skriver han.

Tallene kommer i kjølvannet av Trumps historisk gode State of the Union-tale foran kongressen i går og demokratenes katastrofale politiske borgerkrig som fant sted i delstaten Iowa.

Les også: Trump hyllet for sin tale i kongressen – «Nå får han fire nye år!»

Facebook Comments

Fria Tider