fbpx

Tyskland advarer for en «verre asylbølge» enn i 2015

Stadig flere rapporter kommer nå om ytterligere en asylbølge fra Afrika og Midtøsten til Europa.

Ifølge TT slår land som Kypros, Hellas og Bulgaria alarm, etter at de har merket en kraftigere strøm av flere og flere innvandrere.

«Vi må gjøre vårt ytterste slik at situasjonen vi opplevde i 2015 og 2016 ikke gjentar seg, sier Hellas’ minister for menneskerettigheter», Michalis Chrisochoidis.

Også Sveriges migrasjons- og justisminister Morgan Johansson (S) sier at man ser en økning av innvandrere fra Tyrkia, som tidligere i år truet med å slippe løs syriske asylsøkere om EU ikke hjelper mer.

I Tyrkia finnes det ca. 3.5 millioner syrere, men den seneste tiden har landet begynt å sende dem hjem til Syria, der krigen nå er over. Syrerne forbys deretter å komme tilbake til Tyrkia i fem år, skriver SVT. Men mange syrere ønsker ikke å returnere til sitt hjemland.

Samtidig forsøker nå de EU-landene som nylig kom overens om å fordele innvandrere mellom seg, å få med seg ennå flere medlemsstater i denne avtalen. Men det virker lettere sagt enn gjort. Norge uttalte nylig at vi ikke ønsker å bli med på en omfordeling av båtflyktningene, og selv Sverige sier at de føler de har hjulpet nok.

Tysklands innenriksminister Horst Seehofer advarer for at krisen kan bli ennå verre enn i 2015. Da søkte 163.000 mennesker asyl i Sverige alene. Tyskland tok imot ufattelige 476.510, som økte til hele 745.144 i 2016. Norge opplevde også et rekordantall asylsøknader i 2015, med 31.145.

«Vi må hjelpe våre europeiske partnere ennå mer når det gjelder å patruljere EUs ytre grenser. Vi har latt dem være alene alt for lenge. Om vi ikke gjør det, så kommer vi på nytt å se en flyktningbølge som den i 2015, kanskje ennå større enn for fire år siden», Seehofer til Bild am Sonntag.

Kilde: Fria Tider