fbpx

Venstreekstremist fikk seks års fengsel for brutalt overfall

En venstreekstremist fra gruppen Antifa (forkortet fra antifascist), fikk på fredag en dom på seks års fengsel i delstaten Oregon. Dommen kommer etter at mannen gjennomførte et brutalt overfall på en mann som sto med ryggen til ham under en demonstrasjon i sentrum av byen Portland.

Gage Halupowski (24) erkjente skyld til grovt overfall med en såkalt ekspanderende batong den 29. juni i år. Overfallet på offeret, Adam Kelly, medførte hjernerystelse og 25 sting i hodet.

Politiet sier at Halupowski, som var maskert under angrepet, skal ha gjemt våpenet i buksen etter drapsforsøket. Offeret skal ha forsøkt å hjelpe en eldre person som lå skadd på bakken, da han ble angrepet av den venstreekstreme Hupowski.

TIL VENSTRE: Den dømte venstreekstremisten Gage Halupowski. TIL HØYRE: Offeret for volden, Adam Kelly. (Foto: Politiet/privat).

ANGREPET: Offeret Adam Kelly var i ferd med å hjelpe denne eldre mannen, John Blum, som ble sprayet i ansiktet med tåregass og slått med en batong i hodet. (Foto: Twitter).

Les også: Massemorderen i Ohio var venstreekstremist – ønsket å «drepe alle fascister»

Les også: Venstrevolden sjokkerer USA: Busser angrepet og eldre mennesker slått bevisstløse

Asiatisk og homofil journalist angrepet av Antifa

Den uavhengige journalisten Andy Ngo, som er homofil, ble også overfalt av venstreekstremister under den samme demonstrasjonen, som medførte hjerneblødning og tap av talefunksjon.

På video fra overfallet kan man se Ngo bli overfalt med spark og slag, som førte til at han måtte til sykehus, der man konstaterte hjerneblødning. Men volden stoppet ikke der fra de privilegerte – og i all hovedsak hvite – voldsaktivistene. Den homofile journalisten fikk også kastet milkshake mot seg, blandet med hurtigtørkende sement.

Ngo skal også ha blitt frastjålet sitt kamera og utstyr han bruker under sine reportasjer av Antifa.

Les også: Fikk hjerneblødning – venstreekstremister angrep homofil og asiatisk journalist

Antifa har imidlertid ikke gitt seg etter drapsforsøket mot Andy Ngo. Nylig, under Halloween-feiringen, kom seks medlemmer av terror-gruppen maskerte frem til huset der Ngo og familien hans bor. De banket på døren og vinduer, filmet eiendommen og viste fingeren til kameraet utenfor inngangsdøren. 

Les også: Venstreekstreme grupper som oppfordrer til politisk vold får beholde Facebook og Twitter-kontoer

Antifa-medlem siktet for drapstrusler mot jødiske menn

Et annet medlem av Antifa ble nylig siktet for hatkriminalitet etter å ha truet med å drepe to jødiske menn. Venstreekstremisten skal blant annet ha skreket: «Jøder, jøder, jøder, gi meg deres penger».

EUROPOL: Venstreekstrem terror 27 ganger vanligere enn høyreekstrem

Norsk Folkehjelps Shoaib Sultan støtter Antifa

I Norge har den kriminelle og svært voldelige grupperingen Antifa fått positiv omtale og støtte av blant annet den tidligere rådgiveren i Antirasistisk Senter, Shoaib Sultan. Sultan jobber i dag for Norsk Folkehjelp.

(SULTAN STØTTER VOLDELIGE VENSTREEKSTREME GRUPPER PÅ SINE SOSIALE MEDIER – SKJERMBILDE/FACEBOOK).

Les også: VIDEO: Venstreekstremister trakasserer pensjonister med rullator

Les også: Venstreekstrem professor slo uskyldig med sykkellås

Hvorfor vet vi så lite om venstreekstremistene og volden deres?

Hvorfor leser vi sjelden om volden, terroren og drapene utført av Antifa og deres medlemmer? Den britiske tenketanken Quilette har skrevet en artikkel hvor man tar for seg fenomenet. Der beskriver artikkelforfatter Eoin Lenihan om hvordan venstreekstremister ofte mottar nøytral og i mange tilfeller positiv medieomtale fra statsstøttede og etablerte medier. Journalistene promoterer også ikke sjelden venstreekstremistenes påstander og uttalelser som sannferdige og uten kildekritikk.

Quilette har gått dypere i materien og fant ut at journalistene som skrev om Antifa og andre ventreekstreme terrorgrupper ikke sjelden «likte», var venner med og deltok i venstreekstremistenes personlige kontoer og grupper på sosiale medier som Facebook, Twitter og Google. Man fant at minst 15 journalister som jobber i riksdekkende medier, og som har verfisierte Twitter-kontoer, er aktive på venstreekstreme nettverk.

Artikkelen påpeker at journalister ikke nødvendigvis støtter de personene eller gruppene man følger på sosiale medier, og i mange tilfeller kan gjøre det av journalistiske årsaker. Men i disse tilfellene fant man at ikke en eneste av de 15 Twitter-verfisierte kontoene og journalistene hadde  skrevet et eneste kritisk ord om Antifa og volden som følger gruppen der de opererer. Samtidig fant man heller at journalistene forsterket de venstreekstreme gruppenes politiske ytringer og verdenssyn, og promoterte dem i sine artikler. I enkelte tilfeller fant man bildebevis av journalistene i det de deltar og går fritt rundt maskerte og bevæpnede venstreekstremister under voldelige opptøyer.

I Norge har blant annet eks-Dagbladet journalist og nå Filter Nyheters redaktør, Harald Klungtveit, og Norsk Folkehjelps Shoaib Sultan, befunnet seg blant venstreekstremister under demonstrasjoner, samtidig som man påstår at man står bak en journalistisk «objektiv» nyhetsdekning. Også hos Faktisk.no som er et samarbeid mellom flere statsstøttede norske medier, har man ansatt radikale kommunister med fortid i voldelige miljøer som Blitz og Antifa.