fbpx

Skyting med automatvåpen ved T-banestasjon i Oslo

Norge går mot en «spennende og utfordrende fremtid», som våre politikere ville sukret det hvis de fikk spørsmål om hovedstadens fargerike hverdag. Og vi kan glemme media, de er med på spillet.

De siste dagene har politiet i hovedstaden ikke bare satt opp og planlagt sperringer mot islamsk terrorisme der barnetogene skal gå på 17. mai, de har også fått rykke ut med bevæpnet politi og helikopter ved ikke mindre enn to anledninger på to dager, der skytevåpen har vært brukt.

På tirsdag var det full utrykning etter at en afrikansk mann hadde truet en annen mann på Oppsal med skytevåpen. Den truede mannen hadde sett seg nødt til å hoppe fra et tak for å redde livet. Politiet fant både våpen og etterhvert den afrikanske mannen.

Les også: Vår i Oslo: Skyting, bankran, knivran, gateran, overfall av kvinner, grov vold, hærverk og masseslagsmål

Knapt et døgn senere var det full utrykning igjen.

Denne gangen til Stovner, der et automatvåpen skal ha blitt brukt mot en butikk ved Stovner T-banestasjon. Et ukjent antall gjerningspersoner skal ha løpt fra stedet etter at skuddene falt – les: innvandrere av muslimsk bakgrunn fra enten Pakistan eller ulike afrikanske land. 

Les også: Væpnet politi rykket ut etter skyting i innvandrertett område i Oslo

Og bare for å avslutte det hele så tar vi med et drapsforsøk på åpen gate rett ved Gunerius kjøpesenter der Storgata møter den beryktede Brugata. Sentrum politistasjon ligger et steinkast unna, men det ser ikke ut til å hindre verken narkotikaselgere eller brukere å oppholde seg innenfor synsrekkevidde til mange av politiets kontorvinduer. Og nesten ukentlig blir noen alvorlig mishandlet, knivstukket eller skutt etter i det samme området. 

GUNERIUS: Det tradisjonelle kjøpesenteret har blitt åsted for afrikanske narkotikaselgere og norske rusmisbrukere. Ikke sjelden er det grov og alvorlig kriminalitet i Brugata som går ved siden av kjøpesenteret fra Storgata. (Foto: Lykten.no).

Les også: Gratulerer Oslo – skyting, masseslagsmål, knivbruk, overfall, ran, skolebrann, sverd og macheter på gaten

Les også: Sommer i Oslo: Skyting på åpen gate, knivstikking, slagsmål og bilvandalisering

Relatert: